Maailma parim tennisist lõpetas koostöö ta uutesse kõrgustesse viinud treeneriga

Copy
Iga Swiatek kaotas kuu aja eest USA lahtiste veerandfinaalis Jessica Pegulale ega ole pärast seda pidanud ühtegi võistlusmängu.
Iga Swiatek kaotas kuu aja eest USA lahtiste veerandfinaalis Jessica Pegulale ega ole pärast seda pidanud ühtegi võistlusmängu. Foto: Geoff Burke-Imagn Images/Scanpix

Maailma esireket, viiel korral Suure slämmi turniiri võitnud poolatar Iga Swiatek teatas koostöö lõppemisest treeneri Tomasz Wiktorowskiga. Lahku mindi igati viisakalt ja sõbralikult.

Swiatek oli 2020. aastal võitnud 19-sena Prantsusmaa lahtised, kuid rohkem ta ei tollel ega järgmisel aastal suurvõitudeni ei küündinud. 2021. aasta lõpus hakkas ta töötama koos Wiktorowskiga - kes varem oli juhendanud Poola eelmist tippu Agnieszka Radwanskat - ning see tõi juba mõne kuu jooksul nähtavaid tulemusi.

2022. aasta aprilllis tõusis Swiatek esimese Poola tennisistina maailma esireketiks ning on sel kohal olnud kokku 123 nädalat. Samal aastal võitis Swiatek nii Prantsusmaa kui ka USA lahtised. Pariisis jäi ta alistamatuks ka mullu ja tänavu.

2022. aastal suutis Swiatek võita 37 mängu järjest, tegemist on naiste käesoleva sajandi pikima võiduseeriaga.

Samas pole Swiatek jäänud rahule oma tänavuste esitustega kõva kattega väljakutel - Austraalia lahtistel pudenes ta kolmandas rin gis, USAs veerandfinaalis.

«Pärast kolme aastat, mis tõid mu karjääri suurimad saavutused, otsustasime koos treeneri Tomasz Wiktorowskiga lahku minna. Tänan sind väga, meie koostöö oli tunnustust väärt.

Tema kogemused, analüütilised ja strateegilised teadmised aitasid vaid mõni kuu pärast koostöö alustamist jõuda saavutusteni, millest ma ei olnud kunagi unistanud,» kirjutas Swiatek oma Instagrami kontol.

23-aastane Swiatek lisas, et on pidanud esimesi läbirääkimisi järgmiste treenerikandidaatidega, ent otsustamine võtab mõne nädala aega.

Märksõnad

Tagasi üles