Latvala kergitas Tšiilis säranud noore Soome rallimehe tulevikuplaanidelt saladuseloori

Copy
Niimoodi kihutas Sami Pajari Tšiili udus.
Niimoodi kihutas Sami Pajari Tšiili udus. Foto: GUILLERMO SALGADO/AFP/Scanpix

Läinud nädalal Tšiilis Ralli1-autoga oma teise MM-sarja stardi teinud soomlase Sami Pajariga jäi Toyota meeskond igati rahule ning tiimipealik Jari-Matti Latvala kergitas tulevastelt plaanidelt saladuseloori. 

Pajari tegi võimsaima, Rally1-autoga esimese stardi suvel Soome rallil, tulles neljandaks. Tšiilis oli ta kuues. Latvala sõnul on 22-aastane noormees igati täitnud tiimi seatud ootused.

Portaali autosport.com hinnangul üllatas Toyota Tšiilis, andes võimaluse Pajarile ja jättes eemale jaapanlase Takamoto Katsuta. Pajari sõitis nõudlikes ilmaoludes kindlalt ja probleemidevabalt. Avapäeval hoidis ta neljandatki kohta, pühapäeva lõpuks langes paari astme võrra, aga jäi ikkagi esikuuikusse.

«Ta tegi seda, mida soovisime. Me poleks saanud temalt enamat nõuda. Soovisime, et ta sõidaks stabiilselt, samuti veendusime, et ta sõidab kiirelt. Ta ise ütles, et võinuks saavutada enamat, aga ütlesin talle, et oluline oli see, et ta sai vajalike kilomeetrite läbimise kogemust ja tunneks end autos üha mugavamalt,» rääkis Latvala autosport.com-ile.

Ta lisas, et loodetavasti saab Pajari järgmisel hooajal veelgi rohkem võimalusi. Arutelusid on peetud, otsuseid veel ei ole.

Pärast Soome rallit rääkis Latvala, et Pajari on üks neist, kellest tiimis tuleva aasta plaane tehes arutatakse. Kreeka ralli järel märkis ta, et Toyota tahaks järgmisel hooajal saada kolm tervet hooaega sõitvat meest. Eeldatakse, et kaks neist on Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans. Sebastien Ogier olla valmis jätkama valitud rallidel. Katsuta on tiimile jaapanlasena endiselt tähtis.

Oktoobri keskel saab Pajari võimaluse ka Kesk-Euroopa rallil. Enamasti on ta tänavu roolinud aga Rally2-klassi autot.

Märksõnad

Tagasi üles