Keerulistes oludes võistelnud Eesti motosportlane sai Shanghais neljanda koha

Copy
Stefan Arand.
Stefan Arand. Foto: F1H2O

Kuningliku paadiklassi F1 Shanghai GP-l sõideti laupäeval keerulistes oludes kvalifikatsioonid. Ajasõidust võttis võidu sarja liider Kanada uustulnuk Rusty Wyatt, teine oli MM-tiitlit kaitsev Jonas Andersson Rootsist ja kolmas tema kaasmaalane Erik Stark. Eestlane Stefan Arand näitas keerulistes oludes head kiirust ja lõpetas kvalifikatsiooni neljandana, vahendab Eesti Veemoto Liit.

«Kvalifikatsioon läks üpris hästi arvestades ilmastikuolusid. Eesmärgiks oli esikümne koht. Jäime lõpuks neljandaks ja oleme selle üle väga-väga õnnelikud.» võttis Arand päeva kokku. «Sellistes ettearvamatutes ilmastikuoludes võid olla väga-väga kiire või siis saada väga-väga märjaks.”

Peale kvalifikatsiooni tuul tõusis, olud muutusid iga tunniga halvemaks ning korraldajatel ei jäänud muud üle kui sprindisõidud tühistada.

«Proovisime kella kolmest alustada sprindisõitudega aga ilm oli ikka nii hull, et peakorraldajad mõtlesid pikalt kas seda sõitu korraldada või mitte,» rääkis 22-aastane Arand. «Sõitjate esindaja ja peakohtunik sõitsid päästepaadiga raja läbi ning võtsid vastu raske otsuse ohutuse tõttu sprindisõidud ära jätta. Hetkel tundub, et homne päev ei ole ka väga hea. Alustame hommikul vara, et anda võimalikult suur võimalus põhisõiduks.»

Põhisõidu stardiaeg on meie aja järgi pühapäeva varahommikul kell 04.00

Tagasi üles