Verstappen võib Red Bullist lahkuda enne lepingu lõppemist

Copy
Max Verstappen (paremal) ja Helmut Marko.
Max Verstappen (paremal) ja Helmut Marko. Foto: Scanpix / AFP

Hollandi vormeliäss Max Verstappen on Red Bulliga käed löönud 2028. aastani. See aga ei tähenda, et kolmekordne maailmameister ei saaks tiimist varem lahkuda.

Red Bull tahab teda iga hinna eest hoida. Küsimus on aga selles, kas Verstappen üldse tahab jääda. Kui tiim ei suuda talle enam pakkuda konkurentsivõimelist masinat ja vormel-1 areneb jätkuvalt suunas, mis hollandlasele ei meeldi, võib ta Red Bulli nõuniku Helmut Marko sõnul võistkonnast lahkuda.

«See oht on olemas. Max ei ole seda tüüpi inimene, kes tahab lüüa Michael Schumacheri või Lewis Hamiltoni rekordeid üle. Kui ta on masinas, siis ta tahab võita. Aga keskkond peab olema õige. Kui talle kogu see asi enam ei meeldi, siis ta ütleb ühel päeval, et nüüd on kõik,» selgitas Marko intervjuus RTL-iga.

81-aastase endise võidusõitja sõnul on Verstappenil lepingus klausel, mis lubab kolmekordsel maailmameistril enne 2028. aastat oma asjad kokku pakkida. «Ta kindlasti mõtleb selle peale,» märkis Marko.

Hollandlane on tulnud maailmameistriks kolmel viimasel aastal. Ta juhib sel hooajal ka sõitjate arvestust, kuid tema edu McLareni sõitja Lando Norrise ees väheneb iga etapiga. Järgmisena on vormel-1-sarjas kavas USA GP, mis peetakse ülejärgmisel nädalavahetusel.

Tagasi üles