Suvehooaja esikümnes lõpetanud Aigro: pead ei tasu norgu lasta

Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Artti Aigro / Facebook

Eesti suusahüppaja Artti Aigro sai suvise GP hooaja viimasel etapil 22. ning kokkuvõttes 10. koha.

Aigro hüppas Saksamaal peetud etapil 130 ja 125 punkti, millega teenis 223,7 punkti ja 22. koha. Norralane Marius Lindvik sai esikoha 137 ja 138,5 meetriste õhulendude ning 274,9 punktiga.

«Täna oli selline päev. Hüppamine pole halb, vaid kiirus ja pisiasjad teevad suure pildi väiksemaks. Hüppamise pärast ma ei muretse, sest video pealt tundub kõik täitsa okei ja treeneri tagasiside on ka hea. Pead ei tasu norgu lasta,» rääkis Aigro pärast võistlust.

Suvisel hooajal oli üheksast võistlust, millest Eesti mägikotkas osales kolmel. Ta korjas 169 punkti, millega platseerus kümnendale kohale. Poolas Wisla etapil kirjutas ta end teise kohaga ajalooraamatutesse, temast sai esimene Eesti suusahüppaja, kes on sellisel tasemel (FISi kõrgeima kategooria võistlusel) pjedestaalile jõudnud.

«Väga hea tulemus selle poolest, et enamus etappe jätsin vahele. Suvel tehtud hüpped ja treeningud on läinud nii nagu peab. Kindlasti suudame veel viimaste suviste treeningutega võtta võimalikult palju talve kaasa,» kommenteeris ta.

Suvise GP võitis Poola suusahüppaja Pawel Wasek, kes kogus 329 silma, talle järgnesid austerlane Stefan Kraft (305p) ja Lindvik (300p).

Nüüd ootab Aigrot ees teisipäeval Otepääl peetavad Eesti meistrivõistlused, suvehooajale paneb punkti Norras toimuv mõõduvõtt. 

Tagasi üles