Peagi 50 aasta juubelit tähistav Solberg naasis võidukalt rallirajale

Copy
Petter Solberg
Petter Solberg Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ralli maailmameister Petter Solberg tähistab järgmisel kuul 50 aasta juubelit ning tõestas taas, et temas põleb kõva rallisõitja kirg. Ta debüteeris Iirimaal toimunud maasturite rallil ning tuli ka võitjaks.

49-aastane Solberg osales Defender Rally Series osavõistlusel ning võitis Land Rover Defenderil sõites kogu võistluse.

«Nad palusid mul starti tulla ja mõtlesid välja suurepärase skeemi. Siis ei saanud ma ära öelda,» kommenteeris 2003. aasta WRC maailmameister VG-le.

«Kahetonnise autoga sõitmine oli harjumatu ja esimesel katsel läks rehv katki. Aga ma tulin tagasi ja võitsin,» rääkis Solberg. Kas võit oli oluline? «Mulle ei meeldi mingi jamaga tegelda,» ei jäänud norralane vastust võlgu.

Solberg edestas enam kui minutiga teiseks tulnud Mark Thomast. Kunagine ralliäss tunnistas, et polnud nii suure autoga enne rallit sõitnud, kuid see meeldis talle.

«Vastuvõtt siin Iirimaal on olnud uskumatu. Autogramme ja selfisid on tehtud sellest ajast, kui siia maandusin. See on nagu vanasti. See on tegelikult šokeeriv, et ma ikka nii kiiresti sõidan!» rääkis Solberg.

Kusjuures, tema vanem vend Henning Solberg, kes samuti osalenud WRC-rallidel, tuli hiljuti Norra meistriks autorallis. Ning ta on Petterist kaks aastat vanem. Kas see tähendab, et ka Petter Solberg võib veel tõsisemalt ralliradadele naasta?

«Ma väga tahan, aga kõige tähtsam on Oliver ja tema tulevik rallisõitjana,» vihjas Petter Solberg oma pojale Oliver Solbergile, kes tänavu võitles WRC2-sarja MM-tiitli nimel, kuid ilmselt jääb ta sellest napilt ilma.

Kuigi WRC-sarjas on sõita veel kaks etappi ja Solberg on WRC2 arvestuse liider, siis suure tõenäosusega tõuseb Sami Pajari temast mööda. Selleks tuleb soomlasel mahtuda Jaapani rallil vähemalt kolme parema sekka.

Tagasi üles