Olümpiahõbe pääses napilt veresaunast

Copy
1. oktoobril Tel Avivis toimunud terrorirünnak, mis nõudis seitse inimelu.
1. oktoobril Tel Avivis toimunud terrorirünnak, mis nõudis seitse inimelu. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Pariisi olümpial Iisraeli iluvõimlemise naiskonnaga hõbedale tulnud Diana Svertsov pääses selle nädala alguses napilt surmasuust. Ta oli väga lähedal teisipäeval Tel Avivis asetleidnud terrorirünnakule, mis nõudis seitse inimelu.

19-aastane Svertsov sõitis kahe terroristiga samas trammivagunis, kus loetud hetkede pärast alustasid terroristid tavakodanike pussitamist ja tulistamist.

«Olen endiselt šokis, ma ei saanud korralikult magada,» ütles Svertsov Iisraeli spordiveebile One. Naist on teisipäevast saati painanud mõte – kas ta oleks võinud kuriteo toimumist ette näha.

Ta meenutas, et üks terroristidest isegi naeratas talle enne kui veretöö pihta hakkas. Ühel hetkel hakkasid terroristid tulistama ning Svertsov tardus. «Ma ei lõpetanud värisemist, ma ei saanud rääkida,» ütles Svertsov.

Rünnak algas rongivagunis, kuid kandus pärast rongi peatumist edasi ooteplatvormile. Üks mees haaras sportlasest sõna otseses mõttes kinni ja viskas ta lähedalasuvasse põõsasse varju.

«See ei olnud nii, et ta võttis mul käest kinni, vaid lükkas mu põõsasse ja ütles: «Istu maha ja ära liiguta.»» Pealtnägijate sõnul võttis täiendava abi kohalejõudmine politseinike näol väga kaua aega. Ja kui nad lõpuks saabusid, algas jälle tulistamine.

Siis ei jäänud Svertsov enam sündmuspaigale ootama, vaid jooksis koos sama mehega, eks ta enne põõsasse lükkas, minema. Enda sõnul jooksis ta elu eest peaaegu viis kilomeetrit. «Jooksin nii nagu mind jälitanuks hunt, igal pool oli veri,» meenutas naine.

Tagasi üles