F1-etapil esiviisikus lõpetanud eestlane: ma pole kunagi sellistes oludes võistelnud

Copy
Stefan Arand
Stefan Arand Foto: Arek Rejs

Hiinas Shanghais peeti pühapäeva varahommikul F1 paadiklassi põhisõit. Rasketele ilmaoludele vaatamata teenis Stefan Arand viienda koha.

«Hommikust saati vihma kallas ja ilmastikuolud olid hullemad kui varasematel päevadel. Põhisõitu minnes oli paras kõhklus sees, et kuidas ma üldse sõidetud saan? Ise ma pole sellistes oludes kunagi varem võistelnud,» rääkis Arand pressiteates.

Sõidule anti ohutust silmas pidades lendstart. Parima lähte sai esikohalt startinud Rusty Wyatt. Vaid paari ringiga oli ta teisel kohal järgnenud Arandi meeskonnakaaslase Jonas Anderssoniga sõitnud sisse viie sekundilise edu. Andersson aga pidas tulist võistlust oma kaasmaalase Erik Starkiga teise-kolmanda koha eest. Neljanda-viienda koha peale käis võistlus Arandi ja hollandlase Ferdinand Zandbergeni vahel.

«Saime hakkama. Väikese sõiduvea tõttu andsin oma neljanda koha käest ära Zandbergenile. Üritasin talle järele võtta ja olin juba kannul, kui siis sõidu kümnendal ringil otsustas peakohtunik, et peatab sõidu. Oli paar päris napikat olukorda erinevatel pilootidel, kaasa arvatud minul,» märkis Arand.

Sõidetud sai 10 ringi 32st. Vastavalt reeglitele jagati selle sõidu eest pooled punktid. Etapi võitjaks tuli Wyatt, kasvatades edu MM-sarja liidrina 18,5 punktile teiseks tõusnud Starki ees. Etapi kolmandana lõpetanud Andersson jätkab samal positsioonil ka kokkuvõttes. Arandi kerkis enne viimast kahte võistlust kuuendaks.

«Võime rahul olla. Kahe nädala pärast on Zhengzhou etapp ja proovime sama hooga seal edasi panna,» võttis Arand võistluse kokku.

Tagasi üles