Kalev/Cramo pääses eurohooaja peaproovil korraliku ehmatusega

Copy
Viimased nädalad on teinud Kalev/Cramo peatreeneri Heiko Rannula (keskel) nõutuks.
Viimased nädalad on teinud Kalev/Cramo peatreeneri Heiko Rannula (keskel) nõutuks. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti-Läti korvpalliliiga tänane ainus mäng kujunes ootamatult pingeliseks. Kalev/Cramo sai Läti Ülikoolist jagu alles viimase minutitega: 81:76.

Eesti meisterklubi naasis platsile kümnepäevase pausi järel. Seljataha olid jäänud valusad õhtud. 22. septembril saadi Nymburkilt lüüa Meistrite liiga kvalifikatsiooni finaalis, neli päeva hiljem Eesti-Läti liiga avamängus Riia VEFilt.

Nõnda kulus väike paus marjaks ära, et turgutada nii vaimu kui ka füüsist. Vaid lätlastest koosnev nooruslik punt pidanuks olema sobiv vastane, et teatud omi asju katsetada, aga ka pigem tabelisse kindel võit kirjutada. Päris nii aga ei läinud...

Mäng kulges algusest peale väga võrdselt. Vahe püsis emmale-kummale poole stabiilselt alla kümne punkti. Kord oli napilt peal üks, siis teine.

Otsustavat neljandikku alustasid pigem paremini isegi külalised. Veel 4.25 enne lõpuvilet juhiti 73:70.

Umbes poolteist minutit hiljem tuli otsustav pööre. Alustuseks viis Hugo Toom kolmesega koduperemehed üle pika aja juhtima, järgmisel rünnakul kasvatas Kasper Suurorg vahe 77:74-le. Mitte meeletult kindlalt, aga pisikest edu suudeti lõpuni hoida.

Võitjate parim oli 16 punktiga Kregor Hermet. Kahekohalise skoorini jõudsid ka Toom (14), Anrijs Miška (12), Suurorg ja Severi Kaukiainen (mõlemad 11). Liidriks palgatud Arik Smith jäi nullile: 13 minuti jooksul eksis ta kõigil kuuel viskel.

Läti Ülikooli resultatiivseim oli 18-aastane tagamees Edvards Egle 16 silmaga. Rihards Aleksandrovs ja Arnolds Helmanis lisasid 15 punkti. Meeskonna peale nopiti lausa 18 ründelauda.

Kohtumise eel teatas Kalev/Cramo sotsiaalmeedias, et lõpetati koostöö ukrainlase Artjom Kovaljoviga. Suurt pilti see ei muuda, sest korvialune jõud täitis pigem statisti rolli.

Läti Ülikool sai kirja hooaja kolmanda kaotuse. Kalev/Cramo saldo on 1-1.

Tänane matš oli peaprooviks kolmapäeval algavake Europe Cupi hooajale. Kolmapäeval võõrustatakse Kalevi spordihallis Prantsusmaa kõrgliiga eelmise hooaja kaheksandat, Le Porteli. Nemad sõidavad Tallinna hea tunde pealt: täna alistati Chalon-sur-Saône 87:71.

Tagasi üles