Pariisi olümpia teivashüpe kummitab Ermi siiani: olen sellest enam-vähem natuke üle saanud

Copy
Johannes Erm Pariisi olümpial.
Johannes Erm Pariisi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Kümnevõistleja Johannes Erm tunnistas, et vaatamata tervikuna tugevale hooajale pole sügisvihm tema hingest viinud Pariisi olümpia kahetsust.

Eesti Olümpiaakadeemia aastat kokkuvõtvas videos meenutati läinud kuude õnnestumisi, aga ka üksikud nukramaid hetki. Kõige valusamalt elab Erm üle Pariisi olümpiamängude teivashüpet, kus ta ületas vaid 4.60 ning pudenes sellega medalikonkurentsist.

«Teivashüpe oli ainuke ala, mis läks täiesti alla ootuste. See on jäänud kripeldama, aga olen sellest enam-vähem natuke üle saanud,» tunnistas 26-aastane dekatleet.

Ebaõnnestumise tagamaad pole paari-kolme kuuga muutunud. Saatuslikuks sai salakaval vastutuul, mistõttu liikus Erm küll kõrgele lati kohale, ent mitte üle.

Septembri keskel Talence'is tõestas ta, et Pariisis juhtunu oli osati tööõnnestus. Olümpia kuues mees viis isikliku rekord 5.20-lt 5.37 peale.

«Ei ütleks, et oluliselt rohkem alale keskendusin. Käisin Lätis treeneri [Mareks Ārentsi] juures ja tegime kaks head trenni,» märkis Erm, keda toetas Talence'is lisaks mõnusale taganttuulele innukas publik.

Paljude viimaste kuude jooksul juba läbi käinud juttude vahel pajatas ta muu hulgas ka olümpiavõistluse kaadri taha jäävatest hetkedest. «Alade vahel on aega pikutada. Meil on kompressioonsaapad, mis aitavad parandada verevarustust ja väsinud jalgu kiiremini taastada,» alustas Erm.

«Kui päev läbi saab, siis lähen korraks füsioterapeudi lauale. Olenevalt seisust – vahepeal käime jäävannis. Seekord ma ei käinud. Siis võimalikult ruttu magama, sest hommikul peab vara ärkama. Suurvõistlustel veab, kui saad kuus-seitse tundi magada. Sel korral sain neli ja pool tundi. Vähe küll, aga tean, et kõigil on järgmisel päeval enam-vähem sama seis. Hommikul söön putru, joon musta teed ja käin külma duši all.»

Edukale aastale, mille säravamad autasud olid sise-MMi pronks ja EMi kuld, algas põhja ladumine juba mullu oktoobris. Kuna viimane, Talance'i võistlus lõppes 15. septembril, tuli korralikku puhkust oodata peaaegu aasta.

Viimased nädalad veetis Erm avastades Balkanit. 

Täispikk intervjuu on nähtav siit:

Tagasi üles