Läti rallitäht eksleb segaduses: mis nüüd saab – kas ma pean ise kuhugi helistama?

Copy
Mārtiņš Sesks kihutamas Tšiili rallil.
Mārtiņš Sesks kihutamas Tšiili rallil. Foto: GUILLERMO SALGADO / AFP / Scanpix

Rallisõitja Mārtiņš Sesks tõestas tänavu, et ta oleks võimeline juba lähiajal MM-sarja kõige teravamas tipus kaasa lööma.

Mõned nädalad tagasi 25. sünnipäeva tähistanud lätlane osales sel hooajal kolmel etapil Ford Puma Rally1-autoga. Debüüdil Poolas oli Sesks viies, kodusel WRC-etapil seitsmes, Tšiilis oli ta sunnitud avapäeva katkestama, mistõttu läks lõpuks kirja 24. koht.

«Nüüd olen taas olukorras, kus ma pole varem olnud. Mul pole kelleltki nõu küsida,» tunnistas Sesks kodumaa meediale, et ta ei tea oma tulevikust mõhkugi.

«Ma ei tea, mis saab edasi – kas pean ise kellelegi helistama? Kas keegi helistab mulle? Kuidas see vestlus käib? Ees ootab huvitav periood. Ilmselt paari kuuga peaks olukord selgemaks saama.»

Ta lisas: «Laia pilti vaadates pole meie mängumuutjad. Oleme endiselt uued sõitjad. Peame ootama, kuidas laheneb olukord Toyotas ja Hyundais. Siis selgub, kas meil tekib kuskil võimalus. Meil tekib šanss vabade kohtade olemasolul, aga neid pole eriti palju.»

Tänavu kihutasid M-Spordis täiskohaga Adrien Fourmaux ja Grégoire Munster. Neist esimest seostatakse tugevalt Hyundaiga. Ehk teoorias võiks jääda üks Puma justkui üle, aga tõenäoliselt panustaks Malcolm Wilson ja Co. mõnele kogenumale tegijale.

Tänavu jääb MM-sarjas pidada veel kaks etappi. Tuleval nädalal kihutatakse Kesk-Euroopas, novembris Jaapanis.

Tagasi üles