MM-pronks suri kõigest 26-aastaselt

Copy
2017. aasta MMi 800 meetri jooksu esikolmik. Vasakult: hõbeda võitnud poolakas Adam Kszczot, kuldmedalist Pierre-Ambroise Bosse Prantsusmaalt ja Kipyegon Bett Keeniast.
2017. aasta MMi 800 meetri jooksu esikolmik. Vasakult: hõbeda võitnud poolakas Adam Kszczot, kuldmedalist Pierre-Ambroise Bosse Prantsusmaalt ja Kipyegon Bett Keeniast. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS / Scanpix

2017. aastal Londonis toimunud kergejõustiku MMil 800 meetri jooksus pronksi võitnud Keenia keskmaajooksja Kipyegon Bett suri kõigest 26-aastaselt.

Betti tegelikku surmapõhjust pole meedias veel kajastatud, kuid väidetavalt kannatas ta umbes kuu aega kummaliste tervisehädade käes, mis nädalavahetusel süvenesid.

Sportlase õde Purity Kirui rääkis kohalikule meediale, et tema vend oksendas verd, mis oli tingitud maksa ja teiste siseorganite kahjustusest. Bett suri Bometi haiglas. Tema surma kinnitas Barnaba Korir, kes on endine kergejõustiklane ja töötab nüüd Keenia kergejõustikuliidus.

Bett tõusis kergejõustikukaardile 2016. aastal, kui võitis alla 20-aastaste MMil kulla 800 m jooksus. Juba järgmisel aastal võitis ta Londoni MMil pronksi. Ta oli siis vaid 19-aastane.

Paljutõotav karjäär lõppes aga 2018. aastal dopinguskandaaliga. Betti organismist avastati EPO kasutamise jälgi ning talle määrati sama aasta novembris nelja-aastane võistluskeeld.

Märksõnad

Tagasi üles