Eesti koondis pääses MM-valikturniiril 16 parema hulka ja võib jälle kohtuda Valgevenega

Copy
Eesti rannajalgpallikoondise koosseis kohtumises Kasahstaniga.
Eesti rannajalgpallikoondise koosseis kohtumises Kasahstaniga. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Täna mängis Eesti rannajalgpallikoondis oma viimase kohtumise Hispaanias toimuval MM-valikturniiri alagrupiturniiril, kus vastamisi mindi Kasahstaniga. Eesti teenis kindla võidu, kui saatis vastase võrku seitse vastuseta väravat ning jätkab võistlemist koha eest MM-finaalturniiril.

Täna mängis Eesti rannajalgpallikoondis oma viimase kohtumise Hispaanias toimuval MM-valikturniiri alagrupiturniiril, kus vastamisi mindi Kasahstaniga. Eesti teenis kindla võidu, kui saatis vastase võrku seitse vastuseta väravat ning jätkab võistlemist koha eest MM-finaalturniiril.

Eesti teenis hea võimaluse kohtumise juhtpositsiooni haaramiseks 5. minutil, kui meeskonna kasuks määrati penalti. Kasahstani väravavaht arvas aga Ragnar Rumpi löögi suuna ära ning hoidis enda seljataguse puhtana. Kolm minutit hiljem sai Eesti kirja avavärava, kui küljesisseviske järel pikendas Rasmus Munskind palli värava ette, kust Martin Thomson selle väravasse saatis. 40 sekundit enne vaheajavile kasvas Eesti edu kahele: Rumpi löögi järel tabas nahkkera raami, kuid põrke järel pääses löögile Munskind.

Teisel kolmandikul skooris Eesti samuti kahel korral: 16. minutil leidis nahkkera Kristian Marmori, Erol Kigaste ja Munskindi söödukombinatsiooni tulemusel tee Kasahstani väravavahi selja taha. Kolm minutit hiljem üllatas Marmor vastast pommlöögiga ning kirjutas tabloole tulemuse 4:0.

Viimase kolmandiku esimesel minutil pani võrgu sahisema Argo Alaväli. Eestlaste kuuenda tabamuse vormistas nurgalöögi järgselt Rauno Nõmmiko ning kohtumise lõppvärava kirjutas enda nimele väravavaht Kaspar Kotter. Pool sekundit enne lõpuvile tabas Kasahstan veel eestlaste latti, kuid kohtumise jooksul ühtegi palli Eesti väravasse toimetada ei suudetud. Nii teenis Eesti kohtumises kindla 7:0 võidu.

16 parema sekka pääses ka Valgevene koondis, kellega Eesti keeldus mängimast septembri keskel Euroliiga Superfinaali veerandfinaalis. Siis põhjendati, et säärane otsus agressorriigi koondisega mängimisest loobuda langetati juba eelmisel aastal MMi kvalifikatsiooniturniiril, kui oli võimalus Valgevenega vastamisi minna.

Valgevene lõpetab D-grupi ilmselt täiseduga ning 1/8-finaalis Eesti ilmselt nendega ei kohtu, kuid kvalifikatsiooniturniiri kaheksa paremat paigutatakse kahte alagruppi, mille mõlemad kaks saavad MMile.

Koondise peatreener Andreas Aniko sõnul said tänaseks püstitatud eesmärgid täidetud – võita ja hoida taga null. «Kõik õnnestus ja tänane mäng oli puhas nauding. Mängijad panid kõik oma oskused platsile, nende enesekindlust oli lust vaadata ning fookus püsis lõpuni – tasuks 7:0. See oli rannajalgpall oma parimas mahlas,» rääkis ta pressiteates.

Suureskooriline võit ja teenitud alagrupi teine koht on koondisele oluline ka edasises loosis. «Mida paremal kohal me oleme, seda meelepärasema vastase endale saame. Loodame, et meie tänane 7:0 ja väravate vahe +7 panevad meid positsiooni, kus oleme alagrupiturniiri kahe parima teise koha meeskonna seas. Nii on võimalus saada endale vastu keegi kolmandalt kohalt. Viimased alagrupimängud on homme, seega praegu on veel kõik lahtine, aga loodame parimat,» selgitas Aniko.

Lisaks Kasahstani alistamisele teenis Eesti alagrupiturniiril 5:2 võidu Saksamaa üle, Portugali vastu tuli aga tunnistada vastase 5:2 paremust. Kuigi Portugal ja Saksamaa mängivad viimase alagrupimängu täna algusega kell 16.30, on Eesti kindlustanud endale alagrupis teine koha ja edasipääsu 16 parima meeskonna sekka. Edasiste turniirimängude ajad teatab jalgpalliliit esimesel võimalusel pärast 8. oktoobril toimunud loosimist. Tuleva aasta mai alguses Seišellidel toimuvatele FIFA maailmameistrivõistlustele pääsevad vaid neli valikturniiri parimat Euroopa meeskonda.

Tagasi üles