Mbappé otsus ajas prantslased tulivihaseks

Copy
Kylian Mbappé esindas Madridi Reali viimati laupäeval liigamängus Villarreali vastu. Alanud nädala koondisemängud jätab ta aga vahele.
Kylian Mbappé esindas Madridi Reali viimati laupäeval liigamängus Villarreali vastu. Alanud nädala koondisemängud jätab ta aga vahele. Foto: Manu Reino / DeFodi via ZUMA Press / Scanpix

Prantsusmaa jalgpallikoondislane Kylian Mbappé sai oma kodumaal üksjagu kriitikat, sest jätab Rahvuste liiga mängud Iisraeli ja Belgiaga vahele ja veedab selle aja koduklubi Madridi Reali juures.

Tavapäraselt Prantsusmaa koondises kapteni rolli täitev Mbappé sai eelmisel kuul lihasvigastuse, kuid naasis kolmapäeval Meistrite liigas väljakule, kui Madrid sai šokk-kaotuse Lille'ilt.

Prantsusmaa treener Didier Deschamps jättis Mbappé neljapäeval välja kuulutatud koosseisust välja, öeldes, et 25-aastasel mängijal puudus ettevalmistus, kuna ta on pidanud liiga vähe matše.

Mbappé astus viimati mänguplatsile laupäeval Hispaania kõrgliigas, ta mängis 2:0 võidumängus Villarreali vastu 71. minutini, mil ta välja vahetati.

«Oled kas vigastatud ja ei mängi ka oma klubis, kui sind ei kutsuta koondisesse. Aga kui tuled Meistrite liigas varumängijate pingilt väljakule ja alustad liigamängu algkoosseisus, teeb see asja segaseks. Ta on eriline mängija,» ütles endine Prantsusmaa koondislane Maxime Bossis esmaspäeval Prantsuse ajalehele L'Equipe.

Mbappé olukord on keerulisem, sest endine Pariisi Saint-Germaini mängija on koondise kapteni rollis pärast seda, kui talle anti üle Antoine Griezmannist vabanenud kaptenipael, kes teatas eelmisel nädalal koondisejalgpallist loobumisest.

Griezmanni pühendumuses koondisele ei tekkinud kunagi kahtlust, sest Madridi Atlético ründaja mängis aastatel 2017–2024 Prantsusmaa koondises rekordilised 84 kohtumist järjest.

«Kapten [Mbappé] peab olema fännidele eeskujuks ja ta pole seda olnud. Selgub, et tegelik kapten Antoine Griezmann on kadunud,» ütles Prantsusmaa koondise fännide eestkõneleja Fabien Bonnet L'Equipe'ile.

Tagasi üles