Ralliäss tõotas pühalikult, et ohverdab end tiimikaaslase hüvanguks

Copy
Gus Greensmith Tšiili rallil.
Gus Greensmith Tšiili rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sarnaselt WRC-sarjale on ka WRC2-klassis jäänud sõita veel kaks etappi. Tšiili rallil oli Oliver Solbergil võimalus MM-tiitel kindlustada, kuid ta ei saanud sellega hakkama. Nüüd pole maailmameistriks tulemine enam tema enda kätes ning tema Škoda Toksport meeskonna tiimikaaslane Gus Greensmith lubas, et vajadusel ohverdab ta oma tulemuse Solbergi tiitlivõidu hüvanguks.

Solberg, kes WRC-sarjas enam tänavu punkte koguda ei saa, juhib sarja 12 punktiga Yohan Rosseli ees. Kui prantslane võidaks Kesk-Euroopa ralli, siis tõuseks ta Solbergist mööda. Kolmandal kohal on Sami Pajari, kes tuleb Rally2-autoga starti viimasel etapil Jaapanis ning tõuseks liidriks, kui saab vähemalt teise koha. Kui Rossel võidab Kesk-Euroopas, peab Pajari meistritiitli jaoks Jaapani ralli võitma.

Solberg võib aga loota oma tiimikaaslasele, endisele WRC-sõitjale Greensmithile, kes proovib Jaapanis Pajarilt punkte röövida. «Teen Jaapanis kõik endast oleneva, et Oliveri aidata nii palju kui saan. See on minu jaoks Jaapanis peamine,» ütles ta DirtFishile.

Greensmith alustas hooaega Solbergi rivaalina ning kõik läks vaid ülesmäge, kui ta Rootsi rallimeest Keenias võitis. Kuid ebaõnnestumine Portugalis andis Greensmithile tagasilöögi ning lõplikult langesid tema tiitlilootused põrmu pärast Poola üheksandat kohta, avariid Soomes ja veidrat kokkupõrget lehmaga Kreekas.

Tšiilis oli Greensmith aga jälle vormis ning tuli kolmandaks. See oli ühtlasi tema esimene WRC2 poodiumikoht pärast märtsi. «Jah, see oli hea nädalavahetus, aga väga-väga keeruline, arvestades udu ja tingimusi. Ma tõesti nautisin poodiumil olemist.»

Tagasi üles