VIDEO Sõõrumaa hilisest stardist: lasin teistel salved tühjaks tulistada (2)

Copy
EOK presidendikandidaadi Urmas Sõõrumaa EOK programm ja tegevuskava aastateks 2024–2028 esitlusel.
EOK presidendikandidaadi Urmas Sõõrumaa EOK programm ja tegevuskava aastateks 2024–2028 esitlusel. Foto: Madis Veltman

Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa, kes kandideerib reedel toimuvatel valimistel kolmandaks ametiajaks, esitles täna oma programmi järgmiseks neljaks aastaks. Teistest presidendikandidaatidest Kersti Kaljulaidist ja Erich Teigamäest tegi ta seda hiljem, sest tahtis saada põhjaliku ja spordirahvaga koostöös loodud programmi.

Teisipäeva ennelõunal toimunud üritus leidis aset Kalev Spa ujulas. Miks? Sest Sõõrumaa tahtis sellega demonstreerida, et sellisel kellaajal on basseinis vähe ujujaid. «Ma tahtsin näidata seda, et see ujula on tühi. Lapsed on koolis, treenerid ehitavad midagi või sõidavad taksot. Tegelikult nad võiks siin tegeleda lastega, koguda head treenerikogemust ja elatuda sellest alast, mille nad on endale valinud.

Üks minu tugitala selles programmis on, et lastele kooliajal tekitada ja õpetada selgeks liikumisvõimalused ja -harjumused. Ja proovida neid eemale hoida nendest hädadest, mis meile tahes-tahtmata peale tuleb. See on vähene liikumine, nutisõltuvus jne,» rääkis Sõõrumaa.

Tagasi üles