Hispaania tenniseäss sattus rassismiskandaali (2)

Copy
Paula Badosa
Paula Badosa Foto: @david_lrl / X

Hispaania tennisist Paula Badosa (WTA 15.) jäi Pekingis peetud turniiri poolfinaalis 1:2 alla maailma neljandale reketile Coco Gauffile. Võistluse ajal käis Badosa Hiina pealinnas einestamas, kus ta tegi saatusliku vea.

Pärast kaotust postitas Badosa treener Pol Toledo sotsiaalmeediasse pildid, mis on tehtud turniiri ajal. Ühel pildil oli ta koos oma juhendatavaga einestamas ning Badosa tõmbas söögipulkadega oma silmad laial.

Sotsiaalmeedias süüdistati endist maailma teist reketit rassistliku žesti tegemises. Toledo on vahepeal postituse kustutanud.

«Poleks kunagi arvanud, et seda niimoodi tõlgendatakse. Ma ei jäljendanud Aasia inimesi. Mängisin oma näo ja kortsudega. Mul on palju Aasia sõpru. Ma palun väga vabandust, ei saanud aru, et see on rassistlik või solvav. Minu viga ning võtan täieliku vastutuse. See on mulle suureks õppetunniks. Loodan, et mõistate,» kirjutas Badosa sotsiaalmeedias oma fännidele.

Eelmise aasta vigastuste küüsis veetnud Badosa jõudis septembris peetud USA lahtistel naiste üksikmängu veerandfinaali, kus ta jäi 0:2 alla kodupubliku ees mänginud Emma Navarrole.

Tagasi üles