Endine tennisetäht puhkes intervjuu ajal nutma: tundsin end maailma kõige vihatuma inimesena

Copy
Jelena Dokic
Jelena Dokic Foto: Kuvatõmmis videost

Järgmisel kuul tuleb avalikkuse ette dokumentaalfilm endisest maailma neljandast reketist Jelena Dokicist. Võib arvata, et linateos kisub väga emotsionaalseks, sest juba treileris nägi endist tippsportlast nutmas.

Jugoslaavias sündinud, kuid 11-aastaselt Austraaliasse kolinud Dokici tennisekarjääri edu taga peitus tume reaalsus. Endine tippsportlane rääkis, kuidas ta kannatas oma isa ja treeneri Damiri nii vaimse kui ka füüsilise vägivalla all.

«Olin 16-aastane ja mängisin maailma esinumbri Martina Hingise vastu. Ma teadsin, et kui ma kaotan, oleksid tagajärjed katastroofilised. Ühel päeval, kui ma ka kaotasin, oli isa äärmiselt vihane. Ma teadsin, mis juhtuma hakkab...» ütleb Dokic, mille järel puhkeb ta nutma. «Minu nahal polnud kohta, kus poleks olnud sinikaid. Olin väga noor ja tema käitumise tõttu tundsin end maailma kõige vihatuma inimesena.»

Dokic lõpetas oma karjääri 2013. aastal. Suure slämmi turniiridel tuli tema parim tulemus 2000. aastal Wimbledonis, kus ta pääses poolfinaali. Praegu töötab ta Austraalia televisioonis tenniseeksperdina.

Tagasi üles