Tartu korvpallimeeskond jäi napilt slovakkidele alla

Copy
Korvpalliklubi Tartu Ülikooli Maks & Moorits.
Korvpalliklubi Tartu Ülikooli Maks & Moorits. Foto: Sille Annuk

Slovakkia klubi Spišskí Rytieri võõrustas Põhja-Euroopa korvpalliliiga mängus Tartu Ülikool Maks & Mooritsat. Tasavägise kohtumise võitis kodumeeskond 91:87.

Kahel esimesel veerandil liiguti punkt-punktis nagu võrdsed ning avapoolaja lõpus oli Eesti klubi ühe silmaga peal. Tasavägine lahing jätkus ka kolmandal veerandajal, kus kodumeeskond suutis lõpus kahe punktiga ette minna. Viimasel neljandikul andis Tartu kõva lahingu, kuid vastased võitsid ikkagi nelja silmaga.

Tartu resultatiivseim oli Omar El-Sheikh, kes viskas 21 punkti, andis neli söötu ning teenis seitse lauapalli. Mason Bourcier ja Jalen Henry kogusid vastavalt 19 ja 14 silma. Vastaste parim oli 24 punktiga Dwayne Cohill.

Samal ajal mängis Põhja-Euroopa korvpalliliigas ka Eesti koondislane Janari Jõesaar ning tema koduklubi Varssavi Dziki, kes sõitis külla Rumeeniasse Voluntarile. Kuigi külalised juhtisid pärast avaveerandit ühe punktiga, siis teisel veerandil tegi kodumeeskond 14:6 spurdi ning läksid poolajapausile üheksa punktilise eduga. Kolmandal ja neljandal veerandil kasvatati edu veel  ning võeti lõpuks 103:83 võit.

Jõesaar sai platsil olla pea 19 minutit, mille jooksul jäi tema arvele 10 punkti, üks resultatiivne sööt ja üks lauapll. Tiimi parim oli Nicholas Mcglynn 13 punktiga.

Järgmisena kohtub Tartu Eesti-Läti liigas Riia VEFiga ning 23. oktoobril võõrustatakse Põhja-Euroopa korvpalliliigas Tšehhi klubi Opavat. Dziki mängib Poola kõrgliigas laupäeval Włocławeki Anwiliga ning 24. oktoobril võetakse Põhja-Euroopas vastu Spišskí Rytieri.

Tagasi üles