Jari-Matti Latvala tunnistas kaotust

Copy
Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala Soome MM-rallil, kus oli stardis Yaris Rally2-autoga.
Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala Soome MM-rallil, kus oli stardis Yaris Rally2-autoga. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Autoralli MM-sarjas on jäänud sõita veel kaks etappi ning Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala tunnistas nüüd, et nende meeskond keskendub vaid meeskondliku meistritiitli püüdmisele ja sõitjate MM-tiitli on käest libisenud.

Toyota, mis on viimasel kolmel hooajal võitnud sõitjate ja meeskondliku MM-tiitli, võib tänavu ilma jääda mõlemast autasust. Tootjate arvestust juhib 482 punktiga Hyundai ja Toyota on 465 punktiga teine.

Kuigi kaks nädalat tagasi sõidetud Tšiili rallil nopiti jackpot ehk maksimaalselt palju võistkondlikke punkte, on järelejäänud asfaldirallidel sarnast trikki korrata peaaegu võimatu.

Üks Toyota pilootidest, Sébastien Ogier, teatas pärast Soome rallit, et tema eesmärk on võidelda üheksanda MM-tiitli nimel, kuid järgmiste rallidega Kreekas ja Tšiilis need lootused kustusid.

Ogier jääb oma esimese MM-tiitli poole kihutavast Thierry Neuville'ist (Hyundai) maha 41 punktiga, teine on Ott Tänak, kes kaotab tiimikaaslasele 29 punktiga. Kuigi Tänakul ja Ogier'l on teoreetiline võimalus MM-tiitel võita, siis tunduvad 40-aastase prantslase väljavaated kehvad.

«Pärast Sebi kehva tulemust mõistsime, et meie võimalused sõitjate MM-tiitli asjus on väga nõrgad,» tunnistas Latvala rallit.fi-le. Ogier jäi Kreekas ja Tšiilis lõpuks esikümnekohast kaugele, kuid tänu sellest hooajast kehtivale punktisüsteemile teenis ta kahelt rallilt ikkagi 25 punkti. Sellest jääb siiski ilmselt väheks ja loota tuleks imele.

«Nüüd tuleb olukorda vaadata nii, et keskendume rohkem tootjate MM-tiitlile. Järgmised kaks võistlust tulevad asfaldil ja need võivad ilma tõttu kujuneda raskeks. Kui on vihmane ja porine, võib see olla väga keeruline. Muidugi me veel ei tea, milline ilm siis on, aga parem on valmistuda halvimaks,» möönis Latvala.

Eelmisel nädalal testis Toyota Tšehhis Kesk-Euroopa MM-ralliks. «Edu võti on selles, kui suudame säilitada oma taset ja hoida kõik autod teel,» sõnas Latvala.

MM-hooaja eelviimane etapp Kesk-Euroopas toimub järgmisel nädalal Tšehhi, Austria ja Saksamaa teedel. Neljapäeval, 17. oktoobril on Tšehhis kavas testikatse ja õhtul sõidetakse samas riigis lühikene publikukatse.

Tagasi üles