Jalgpallitreener Jürgen Klopp leidis uue väljakutse

Copy
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Foto: Ralf Ibing / picture alliance / firo Sportphoto / Scanpix

Saksamaa jalgpallitreener Jürgen Klopp, kes kevadel teatas, et paneb ameti maha Liverpooli peatreenerina, on leidnud endale uue töökoha. 57-aastane Klopp saab energiajoogifirma Red Bull jalgpalliklubide strateegilise visiooni juhiks.

Klopp asub ambitsioonikal ametikohal tööle 2025. aasta esimesest päevast ning hakkab juhtima Red Bulli rahvusvahelist jalgpalliklubide võrgustikku.

Meenutagem, et maailma populaarseimale energiajoogiettevõttele kuuluvad mitmed nimekad jalgpallimeeskonnad, Euroopas näiteks Austria ja Saksamaa klubid Salzburg ja Leipzig, aga ka USAs New Yoris ja Brasiilias Bragantinos.

Klopp lõpetas tänavu üheksa aastat kestnud perioodi Liverpooli peatreenerina. Tema juhtimisel võitis Liverpool kõik tähtsamad auhinnad. 2019. aastal tuldi Meistrite liiga võitjaks, aasta hiljem võidutseti Premier League'is ja hiljem tuldi Inglismaa karikavõitjaks. Mainimata ei saa ka jätta Inglismaa liigakarika võitmist kahel korral, FIFA klubide maailmameistrivõistluste ja UEFA Superkarika võitu.

Oma uues rollis ei osale Jürgen Klopp klubide igapäevases tegevuses, vaid keskendub spordijuhtide toetamisele Red Bulli filosoofia edendamisel. Samuti kasutab ta oma ulatuslikku võrgustikku, et leida tipptalente ning aidata kaasa treenerite koolitamisele ja arendamisele, kirjutatakse pressiteates.

«Minu roll võib olla muutunud, kuid minu kirg jalgpalli ja inimeste vastu, kes selles osalevad, pole muutunud. Ma näen oma rolli eeskätt Red Bulli klubide treenerite ja juhtkonna abimehena, kuid lõpuks olen ma osa organisatsioonist, mis on ainulaadne, uuenduslik ja tulevikku vaatav,» ütles Klopp.

Tagasi üles