TV3 kaotas Eesti korvpallikoondise mängude ülekandeõigused ERRile

Copy
Eesti korvpallikoondislased (vasakult) Janari Jõesaar, Maik-Kalev Kotsar, Siim-Sander Vene ja Sander Raieste veebruaris peetud EM-valikmängus Eesti-Leedu.
Eesti korvpallikoondislased (vasakult) Janari Jõesaar, Maik-Kalev Kotsar, Siim-Sander Vene ja Sander Raieste veebruaris peetud EM-valikmängus Eesti-Leedu. Foto: Eero Vabamägi

Eesti meeste korvpallikoondise kohtumised kaovad õige pea TV3 ja TV6 eetrist, sest mängude teleõigused kuuluvad värskelt avalikustatud lepingu kohaselt alates 2025. aasta sügisest Eesti Rahvusringhäälingule.

Nimelt teatas Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA), et on sõlminud nelja-aastase lepingu Euroopa Ringhäälingute Liiduga (EBU), mille alusel liiguvad täiskasvanute korvpallikoondiste kohtumiste õigused 19 EBU liikmesriigis, sealhulgas Eestis, sealsete avalik-õiguslike tele- ja raadiojaamade kätte.

Leping hakkab kehtima 2025. aasta novembrist ehk kui Eesti meeskond peaks kvalifitseeruma järgmise aasta EM-finaalturniirile – šansid selleks on pärast kevadel Põhja-Makedoonia ja Leedu üle saavutatud võite väga head! –, siis neid mänge näitab veel TV3 kontsern. Aga edaspidi juba ERR.

«EBU liikmed näitavad kõiki oma riigi koondise mänge otsepildis ja tasuta. Suurturniiridel hõlmavad ülekandeõigused ka osa alagrupimänge, samuti veerandfinaale, poolfinaale ja finaali,» teatab FIBA.

2025–2029 lepinguperioodi sisse jäävad lisaks 2027. aasta MMile ja 2029. aasta EMile ka mõlema võistluse valikmängud. Samuti 2028. aasta Los Angelese olümpiamängude valikturniirid.

Leping puudutab 19 EBU liikmesriiki. Lisaks Eestile on kaasatud Belgia, Küpros, Tšehhi, Soome, Gruusia, Ungari, Island, Läti, Leedu, Portugal, Sloveenia, Hispaania, Šveits, Türgi ja Ukraina.

Koondisekorvpall täielikult TV3 ja TV6 ekraanilt ei kao. «EBU liikmete edastatud ülekandeid täiendab TV3 Grupp, mis pakub täielikku kajastust FIBA sündmustest Go3 televisiooni kaudu üle kogu Baltikumi. Valitud mängud on nähtavad ka TV3 ja TV6 kanalitel,» teatas AS Go3 Baltics täna pärast FIBA pressiteadet.

Tagasi üles