Endine korvpallitäht on politsei poolt tagaotsitav

Copy
Marcus Slaughter.
Marcus Slaughter. Foto: Scanpix / AFP

Madriri Reali endise mängija Marcus Slaughteri võltsitud passi tõttu võib korvpalliklubi jääda ilma kahest tiitlist, vahendab basketnews.

Kõik sai alguse 2015. aasta veebruaris, kui Hispaania kõrgliiga võistkondadel lubati koosseisudesse kaasata kaks Euroopast väljaspoolt pärit mängijat. Slaughteril oli toona taskus Ekvatoriaal-Guinea pass, mida peetakse Cotonou lepingu alusel ELi dokumendiks. Kaks ELi mittekuuluvat mängijakohta hõivas Realis Gustavo Ayon ja Facundo Campazzo.

Slaugther polnud ainus, vaid ka Fuenlabrada klubis elatist teeninud Andy Pankol oli eelpool mainitud riigi pass. Mõlemal mehel oli aga sama dokumendi number. Lisaks oli korvpalluritel ka ühine agent ning meestele väljastati passid samas konsulaadis. 

Väidetavalt maksid Slaughter ja Panko mõlemad 35 000 eurot endisele Reali noormängijale Ricard Nguemale, kellel olid sidemed Ekvatoriaal-Guinea valitsuses. Seetõttu taotleb prokuratuur Nguemale vanglakaristust dokumentide võltsimise eest. 

Kuna Slaughteri asukoht on teadmata, andis Madridi kohus välja vahistamismääruse. FC Barcelona on aastaid kohtuasjas hagejana osalenud. Nad nõuavad, et Realilt võetakse ära 2014-2015 hooajal võidetud Hispaania meistritiitel ja riigi karikasarja trofee.

Kohtuistung toimub 5. novembril Hispaania pealinnas.

Tagasi üles