Eesti pokkerimängija oli väga lähedal 1,3 miljoni euro võitmisele, aga jäi esikohast napilt ilma

Copy
Eesti pokkerimängija Urmo Velvelt saavutas WSOP Euroopa etapi põhiturniiril teise koha ja võitis 854 000 eurot auhinnaraha.
Eesti pokkerimängija Urmo Velvelt saavutas WSOP Euroopa etapi põhiturniiril teise koha ja võitis 854 000 eurot auhinnaraha. Foto: Youtube'i kuvatõmmis

Tšehhis, Rozvadovis toimunud turniiripokkerisarja World Series of Poker (WSOP) 2024. aasta Euroopa etapi põhivõistluse saavutas Eesti pokkerimängija Urmo Velvelt teise koha ja võitis 854 000 eurot auhinnaraha. Esikohast jäi puudu väga napilt.

Tegemist oli kolm nädalat kestnud etapi põhiturniiriga, kus osalemiseks tasusid kõik 768 mängijat 10 350 euro suuruse sissemakse, millest moodustus 7 219 200 eurone auhinnafond. Minimaalselt kahekordse sisseostusumma suuruse rahalise auhinna pälvisid 116 edukamat pokkerimängijat. Võitja auhinnaks oli 1,3 miljonit eurot.

Velvelt jõudis kõrgesse mängu taktikaga «tasa ja targu». Esimese võistluspäeva lõpus oli konkurentsis 412 mängijat, kelle seas Velvelti punktisumma paremuselt 297. Võistlejate pingerea keskpaigas oli ta ka teise (83. koht 185 seas) ja kolmanda (29. koht 47 seas) võistluspäeva järel.

Aga õnnestunud mänguga tõusis Velvelt seejärel pingereas üha kõrgemale. Kui alles oli jäänud kuus mängijat ehk finaallaud, kuhu jõudnud mängijad olid endale taganud vähemalt 217 000 euro suuruse auhinnaraha, oli Velvelti žetoonide kuhi suuruselt teine, jäädes alla üksnes itaallase Simone Andriani omale.

Mõlemad mehed lülitasid finaallauas konkurentsist kaks vastast. Esikohaduell algas olukorras, kus Velvelti valduses oli 52,6% žetoonidest ehk minimaalne edu. Kui nelja mängija finaallauast elimineerimiseks oli kulunud 68 kaardijaotust, siis esikohaduell Velvelti ja Andriani vahel kujunes pikaks, kestes 92 jaotust.

Urmo Velvelt omas esikohaduellis vahepeal väga suurt edu, aga võit kuulus siiski itaallasele Simone Andrianile.
Urmo Velvelt omas esikohaduellis vahepeal väga suurt edu, aga võit kuulus siiski itaallasele Simone Andrianile. Foto: Youtube'i kuvatõmmis

Vahepeal oli Velvelti päralt väga suur edu, kui tema punktikuhi oli Andriani omast suisa kuus korda suurem, ent otsustavat hoopi tal itaallasele anda ei õnnestunud. Mitmetes keerulistes olukordades tegi Andrian õnnestunud otsuseid ja suutis vältida Velvelti agressiivsest maneerist eksitusse sattumist.

Esikohaduelli dünaamika muutus 146. jaotuses, kus Velvelt minetas edu ja jäi suurde kaotusseisu. Finaallaua 160. jaotuses hiljem läks ässa ja kümmet hoidnud Velvelt all-in, Andrianil oli vastu panna kümnete paar. Velvelti jaoks päästvat kaarti lauda ei langenud ja nii jäi tema päralt teine koht ja 854 000 eurot auhinnaraha.

Tegemist oli Velvelti pokkerikarjääri selgelt kõige suurema õnnestumisega. Tema live-turniiride auhinnaraha senine rekord oli 2023. aasta pokkerifestivali Kings of Tallinn Summer Showdown põhiturniiri kolmanda koha eest teenitud 49 300 eurot.

Tagasi üles