Hyundai ja Toyota ühendavad ootamatult jõud

Copy
Lõuna-Korea põrinasõpradel avaneb 27. oktoobril ainukordne võimalus. Toyota ja Hyundai.
Lõuna-Korea põrinasõpradel avaneb 27. oktoobril ainukordne võimalus. Toyota ja Hyundai. Foto: Hyundai N x TOYOTA GAZOO Racing

Kui autoralli MM-sarjas on Hyundai ja Toyota põhimõttelised rivaalid, siis väljaspool seda suudavad kaks suurfirmat ka koostööd teha.

Nõnda andsidki nad sel nädalal teada, et korraldavad 27. oktoobril Lõuna-Koreas kahasse võidusõidufestivali «Hyundai N x TOYOTA GAZOO Racing Festival».

Yong-inis asuval Everland Speedwayl toimuva ürituse eesmärk on turundada mõlema autotootja uhkemaid mudeleid.

Nõnda veeretab Hyundai välja oma WRC-programmi lapsukesed i20 N Rally-1 ja i20 N Rally-2, mille roolis istuvad Thierry Neuville, Dani Sordo ja Andreas Mikkelsen. Samamoodi saab Lõuna-Korea autotootja toodangust näha IONIQ 5 N ja Elantra N mudeleid.

Toyota ei jää sellel rindel kuidagi rivaalile alla, tuues välja GR Yaris Rally-1, GR Yaris Rally-2, GR Supra ja GR86, mida juhivad Takamoto Katsuta, Jari-Matti Latvala ja Takamoto Katsuta isa Norihiko, kes on muuhulgas üheksakordne Jaapani rallitšempion.

Hyundai ja Toyota ühendavad 27. oktoobril jõud.
Hyundai ja Toyota ühendavad 27. oktoobril jõud. Foto: Hyundai N x TOYOTA GAZOO Racing

Lisaks juba (mass)tootmises olevatele autodele on huvilistel võimalik näha ka tulevikumasinaid. Hyundai esitleb omapoolsete prototüüpidena IONIQ 5 N Drift Speci, IONIQ 5 N TA Speci ja vesinikul töötavat N Vision 74, Toyota omakorda vesinikpõlemismootoriga AE86 H2 Concepti, mis põhineb Sprinter Truenol ja GR Corollat.

«Meil on hea meel Toyotat, meie igirivaali WRCs, tervitada Lõuna-Koreas. See üritus toob kõige paremal viisil välja selle tulise konkurentsi ja sõpruse, mis mootorispordis eksisteerib ja on ühtlasi võimalus demonstreerida meie ühist kirge autode vastu,» sõnas Hyundai ninamees Yeong Ho Lee.

Toyota Lõuna-Korea osakonna tegevjuht ja president Manabu Konyama lisas omalt poolt: «Oleme rõõmsad, et Hyundai ja Toyota, kes on mootorispordis vihased konkurendid, ühendasid jõud, et pakkuda huvilistele midagi väljaspool mootorisporti.»

Märksõnad

Tagasi üles