Endine F1-sõitja avaldas kahetsust: tegelikult pidanuks minust saama rallisõitja

Copy
Romain Grosjean
Romain Grosjean Foto: IMAGO / Julien Delfosse

Kuigi Romain Grosjeanil on ette näidata vägagi korralik võidusõitja karjäär, avaldas prantslane hiljuti kahetsust, et ta rahuldas oma põrinakirge ringrajal, mitte ralliga. 

Säärase tõdemuseni jõudis 38-aastane prantslane nädalavahetusel USAs, Velocity Invitationali nime kandnud mootorispordi festivalil, kus tal õnnestus täita üks lapsepõlveunistusi ja istuda B-grupi Peugeot 205 rooli.

«Ralli on tegelikult mu esimene armastus,» avaldas Grosjean usutluses DirtFishile. «Mu isa oli omal ajal Lancia rallitiimi jurist, seega kasvasin üles 037, S4 ja Deltasid vaadates. Ja kui sa juba neid jälgisid, siis mõistagi jäi sulle silma ka Peugeot 205.»

Kui Lanciat õnnestus Grosjeanil juba mõned aastad tagasi taltsutada, siis Peugeot' rooli sai ta esimest korda istuda just nüüd. Ja see kogemus oli mõistagi meeliülendav!

«See on lihtsalt pöörane, kui hea see auto on. Me ei saa öelda, et see on vana auto, sest see on minuga sama vana, aga vau! Selle mootor on lihtsalt äge ja juhitavus on samuti fantastiline,» sõnas prantslane, kes pidi olude sunnil leppima pelgalt asfaldil hullamisega. 

«Ega me saakski seda kruusale viia, sest see on liiga ilus ja hinnaline, aga see oli sellegipoolest imeline kogemus,» ei lasknud Grosjean ennast sellest häirida. 

Küll jäi teda pärast toda kogemust häirima teine asi. Fakt, et temast sai võidu-, mitte rallisõitja. «Nagu ütlesin, siis autoralli oli tegelikult mu esimene armastus, millesse lapsena armusin. Leian, et tegelikult pidanukski minust saama rallisõitja,» sõnas ta. 

Kui prantslasele selle peale vihjati, et kunagi pole liiga hilja alustada – DirtFish on nimelt USAs tegutsev rallikool, mis ühtlasi ka ralliportaali spondeerib –, sõnas Grosjean: «Jaa, kavatsen kindlasti teie juurde tulla, kuid esialgu jään siiski ringrajaliistude juurde. Nii on ilmselt turvalisem!»

Grosjean debüteeris F1-sarjas 2009. aastal ning osales 11 hooaja jooksul kokku 179 võidusõidul, tulles kümme korda ka poodiumile. Pärast kuninglikust sarjast taandumist 2021. aastal on ta kihutanud peaasjalikult USA vormelisarjas IndyCar.

Märksõnad

Tagasi üles