VIDEO Maailma pikim teismeline kasvas uutesse kõrgustesse

Copy
Olivier Rioux.
Olivier Rioux. Foto: @olivier.rioux/Instagram

Kanada korvpallur Olivier Rioux kuulutati 2021. aastal maailma pikimaks teismeliseks ja ta pääses Guinnessi rekordite raamat. Nüüd on noormees saanud 18-aastaseks ning ta on kasvanud veelgi.

Kolm aastat tagasi oli 15-aastase Rioux’ pikkus 229 sentimeetrit. Uute andmete kohaselt on kanadalane nüüd 236 sentimeetrit pikk, vahendas New York Post.

Sotsiaalmeedias levib 18-aastasest Rioux'st video, kus ta teeb korvpalliplatsil soojendust ning jääb mulje, et ta on väljakul koos väga lühikeste inimestega. Tegelikult see nii muidugi pole.

Video kirjelduses heidetakse nalja, et 215-sentimeetrine Micah Handlogten paistab Roux’ kõrval pisike. Kanada imelaps ei pea isegi eriti hüppama, et rõngani ulatuda.

Rioux liitus sügisel Florida ülikooliga ja mängib nüüd Florida Gatorsi eest. Vaatamata oma pikkusele hinnatakse tema potentsiaali kolledži mängijate arvestuses viie tärni skaalal kolmega.

Pole muidugi mingi ime, et Rioux’st sai USA kolledžikorvpalli ajaloo pikim mängija. Florida Gatorsi veebisaidi andmetel kaalub Rioux 138 kg.

Maailma kõige pikemate inimeste edetabelisse pääsemiseks tuleks Rioux’il aga veelgi suurematesse kõrgustesse kerkida. Alates 2009. aasta septembrist on maailma pikim elus olev inimene 251 sentimeetri pikkune türklane Sultan Kösen.

Tagasi üles