Maailmameister hoiatab: F1 meeskonda võib tabada PSG saatus

Copy
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: imago/STAR-MEDIA/SCANPIX

Jalgpallimaailmas on teada, et sadu miljonid eurosid kulutanud Pariisi Saint-Germainile on igal hooajal pandud suured eesmärgid ja pinged, kuid näiteks Meistrite liiga finaali on nad jõudnud vaid korra ning võidust tuli suu puhtaks pühkida. F1 maailmameister Nico Rosberg ennustab, et praegu F1s kümneid miljoneid põletavat Aston Martini võib tabada sama saatus.

Aston Martini nimi taasliitus F1-sarjaga 2021. aastal ning viimased kaks hooaega on nende põhisõitjaks olnud Fernando Alonso. Lisaks kahekordsele maailmameistrile palgati järgmiseks hooajaks enda ridadesse staarinsener Adrian Newey, kes varem oli Red Bulli edu üks arhitekte.

Loodetakse, et 2026. aastal, kui kehtima hakkavad uued tehnilised reeglid, suudab Aston Martin tõusta tuhast ja kerkida tippude sekka. Seni on Suurbritannis baseeruv meeskond leppinud kohaga keskmike seas.

2016. aasta F1 maailmameister Rosberg tuli nüüd lagedale avaldusega, et ega lihtsalt raha loopides ning PSG-d tehes neid edu ei saada.

«Vaadake PSG-d jalgpallis, neil olid meeskonnas korraga Messi, Neymar ja Mbappé, kolm kõigi aegade parimat mängijat ja ka kõik teised olid väga head. Vaatamata sellele ei õnnestunud neil kordagi Meistrite liigat võita,» ütles Rosberg telekanalile Sky.

Teisisõna tahab ta öelda, et lihtsalt tarku ja kuulsaid kokku ostes ei ole edu garanteeritud. «Muidugi on suurepärane saada endale parimad tegijad. Kuid suure edu saavutamiseks peavad nad ka optimaalselt koostööd tegema,» lisas sakslane.

Newey ei suuda üksinda MM-tiitliks vajalikku autot valmis teha, ütles Rosberg. «Muidugi võib ta anda õige suuna ja meeskonda hästi juhendada, kuid tiim peab temaga koos särama,» ütles Rosberg.

Aston Martinis sõidavad teist hooaega järjest Fernando Alonso ja Lance Stroll, kes jätkavad tiimis ka järgmisel hooajal. Konstruktorite punktitabelis on tiim 86 punktiga viiendal kohal ehk absoluutne keskmik. Esikohale tõusnud McLarenist jäädakse maha 430 punktiga.

Tagasi üles