Ämbrisse astunud Inglismaa sai ajaloolise kaotuse (1)

Copy
Võidujoovastuses Kreeka mängijad (sinises) ja pettunud inglased (valges).
Võidujoovastuses Kreeka mängijad (sinises) ja pettunud inglased (valges). Foto: Alexander Canillas / Sport Press Photo via ZUMA Press / Scanpix

Jalgpalli Rahvuste liigas toimusid neljapäeva õhtul järjekordsed kohtumised. B-liigas kaotas Inglismaa koondis ajaloos esimest korda Kreekale, kui koduväljakul jäädi neile alla 1:2.

Wembley staadionil toimunud kohtumist alustas Inglismaa ajutine peatreener Lee Carsley väga ründava formatsiooniga. See ei toonud edu ja maksis kätte esimese poolaja alguses, kui 49. minutil läksid kreeklased Vangelis Pavlidise väravast juhtima.

Inglismaal tuli viigiväravat otsida kaua, kuid selleni jõuti alles 87. minutil, autoriks Jude Bellingham. Väljakuperemehed olid aga selgelt hädas enne seda, sest Kreeka oli korduvalt lähedal eduseisu suurendamisele.

94. minutil saatis külalisi veel kord edu, kui oma teise värava lõi Pavlidis ja Kreeka võttis õigusega võidu. Alagrupis jätkavad nad ainsana täiseduga, B-liigasse langenud Inglismaa jaoks oli see esimene kaotus. Samasse alagruppi kuulub ka Soome, mis jäi kodus 1:2 alla Iirimaale ja pole punktiarvet avanud.

A-liigas kaotas Iisrael 1:4 Prantsusmaale, Belgia ja Itaalia mängisid 2:2 viiki. Eesti lähinaabritest oli väljakul veel Läti, kes nii nagu Eesti kuulub C-liigasse, kuid nemad kaotasid kodus Põhja-Makedooniale 0:3.

Eesti alagrupis on täna kavas kaks kohtumist, kui meie koondis loodab punktiarve avada kodus Aserbaidžaani vastu, teises mängus lähevad vastamisi liidrid Slovakkia ja Rootsi.

Tagasi üles