Soome meedia kihab: kas Rovanperä saab tõesti oma võimaluse F1-sarjas?

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Täna tuli avalikuks, et Toyota taasliitub F1-sarjaga ning neist saab Haasi meeskonna oluline partner. Soome meedia lõi kohe pärast uudist kihama ja spekuleeritakse, kas viimaks ometi võiks avaneda kauaoodatud võimalus Kalle Rovanperäl F1-autosse istuda.

Jaapani autotootja naaseb F1sse pärast 15-aastast pausi. Ning kuigi nad ei tee seda oma meeskonnaga, vaid pigem toetava jõuna, siis on tegemist märgilise koostööga.

Iltalehti andmeil on osalised lisaks teadmiste, ressursside ja oskusteabe jagamisele leppinud kokku, et tulevikus võivad vähemalt testsõitudel Haasi vormelit proovida ka Toyota sõitjad.

«Võisteldes koos Haasiga mootorispordi tipptasemel, kavatseme arendada oma sõitjaid, insenere ja mehaanikuid,» teatas Toyota mootorispordiosakonna juht Tomoya Takahashi. Ei tasu unustada, et Haasil on ka kehtiv koostööleping teise autotootja Ferrariga, kelle mootorit nende F1-auto kasutab.

Iltalehti kirjutab, et Toyota uus leping annab hoogu ka Kalle Rovanperä võimalikule F1 testimise spekulatsioonidele.

Kahekordne ralli maailmameister rääkis suvel DirtFishile, et kulisside taga on nad F1 testimist vaikselt plaaninud. «Selleks on mõned plaanid olemas. Vaatame, kas see ühel päeval juhtub,» ütles Rovanperä mõne kuu eest. Täna avalikuks tulnud Toyota ja Haasi koostöö paneb selle kõik muidugi uude konteksti.

Tagasi üles