Vigastus jätab Raieste taas platsi kõrvale. Tähtsat otsust pole veel langetatud

Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: Baskonia/X

Eesti tänavuse hooaja ainus korvpalli Euroliiga mees Sander Raieste seisab teelahkmel. 

Vitoria Baskonias leiba teenivat ääremängijat segab kubemevigastus. Viimati, 11 minutiks, käis ta platsil pühapäevases Hispaania kõrgliiga mängus Andorraga. Kolmapäeval peetud Euroliiga lahinguks Crvena zvezdaga meie mees Belgradi ei lennanud. Nüüd on kindel, et vahele jääb ka homne matš Murciaga.

Septembri lõpus uude ametisse, Eesti koondise delegatsiooni juhiks nimetatud Kristjan Kangur käis paar nädalat tagasi Hispaanias. Sealt naastes rääkis ta korvpallisaates «Pihtas põhjas», et Raieste sai Andorra vastu platsile joosta vaid tänu süstidele. 

Lisaks soovitas endine Eesti koondislane praegusele, et vigastuse süvenemise vältimiseks oleks mõistlikum käia hooaja hakul lõikuslaual ära. Sel juhul võiks paus piirduda heal juhul paari nädalaga. Samas täpsustas Kangur, et teha tuleb ka täiendavad uuringud.

Postimehe vestlusest Vitoria kohaliku korvpalliajakirjaniku, Baskonia asjadega hästi kursis oleva Asier Pérezi sõnul pole Raieste ja tiim veel otsust langetanud. Kuuldavasti teeb kube muret juba hooajaeelsest perioodist. Samas mitte meeletult tõsiselt.

Leidub konks, mis võib pealtnäha loogilist lahendust mõjutada. Hispaania liigas kehtib reegel, et igas mängus peab olema üles antud vähemalt neli kohalikku mängijat. Loeb ka n-ö korvpallipass, mis Raiestel taskus. Baskonias on selliste mängijate arv aga piiri peal. 

Väidetavalt tahetakse hispaanlaseks teha tänavuseks hooajaks tiimiga liitunud jänki Kamar Baldwini. Tulenevalt protsessi käigust võib olla mõjutatud ka Raieste.

Tagasi üles