Inglismaa kõrgliigas määrati kohtuniku mõnitamise eest hiigeltrahv

Copy
Nottingham Foresti leer polnud rahul VARi tööga.
Nottingham Foresti leer polnud rahul VARi tööga. Foto: Paul Bonser / ZUMA Press Wire / Scanpix

Sotsiaalmeedias liiga agaralt arvamust avaldanud Nottingham Foresti vutitiimi trahviti peaaegu miljoni euroga.

Juhtumi juured ulatuvad 21. aprilli, kui Inglismaa kõrgliiga matšis jäädi võõrsil 0:2 alla Evertonile. Tulemus omas suurt kaalu, sest mõlemad võitlesid tol hetkel Premier League'i püsimajäämise eest. Lõpuks see ka õnnestus.

Aga lõpuvile järel läks mölluks. Foresti ametlikul Xi (Twitter) kontol seisis: «Kolm väga halba otsust – kolm penaltit jäi andmata. See on lubamatu. Hoiatasime enne kohtumist PGMOLi (kohtunike ühendus – toim), et VAR on Lutoni fänn, aga nad ei vahetanud teda välja. Meie kannatus on mitmel korral proovile pandud.»

Postituses viidati teleri taga istunud Stuart Attwellile, kes lootis väidetavalt, et Foresti asemel tõuseb kõrgliigasse Luton. 

Nüüd sai selgeks, et Inglismaa jalgpalliliit mõistis Foresti süüdi «ebasobivas käitumises». Klubile määrati 750 000 naelsterlingi suurune (ca 900 000 eurot) trahv. 

2022. aastal pika pausi järel Inglismaa kõrgliigasse tõusnud Forest lõpetas tunamullu 16. ja eelmisel hooajal 17. kohaga. Tänavu on esimese seitsme vooruga teenitud 10 punkti, millega hoitakse 10. positsiooni.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles