VIDEO Endiselt teravmeelne Jasikevičius pani ajakirjanikud (taas) paika

Copy
Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius. Foto: IMAGO/Seskimphoto/SCANPIX

Leedu korvpallilegend Šarūnas Jasikevičius pole endale omast karismaatilisust kuhugi kaotanud.

Tänavu Istanbuli Fenerbahces peatreenerina esimest täishooaega alustanud eksmängija teenis eile õhtul Euroliigas teise võidu. Kuigi suur eduseis mängiti lõpu eel põhimõtteliselt maha, alistati linnarivaali Anadolu Efes võõrsil 83:78.

Korvpallisõbrad teavad, et Jasikevičius väljendab oma arvamust üsna tugevalt ja filtrita. Ta on nii mõnelgi puhul ajakirjanike küsimuste peale teravalt reageerinud. Nõnda läks ka eile Istanbulis.

Kohe pressikonverentsi alguses uuriti peatreenerilt, kas ta otsib asendust eelmisel nädalal raskelt vigastada saanud tagamängijale Scottie Wilbekinile. «Me jahime LeBron Jamesi. Siiani on ta meile ära öelnud, sest tal on Lakersiga lepingulised kohustused,» vastas Jasikevičius sarkastiliselt.

Ta jätkas tõsisemal toonil: «Pidasime ägeda mängu, aga teie huvitute vaid kõlakatest. Olete ilmselt juba 17 nime kirja pannud. Usutavasti pole turul enam ainsatki vaba mängijat, keda te pole Fenerbahcega seostanud. Mäng oli suurepärane, äkki räägiks hoopis sellest.»

Kui Jasikevičiuse vastus kohalikele türklastele ära tõlgiti, lisas ta veel naerdes: «Jah, 17 öeldes eksisin. See arv on 27.»

Efesi vastu täitis Wilbekinist vabaks jäänud koha hästi ära Artūrs Žagars. 24-aastane Läti koondislane viskas 14 minutiga 11 punkti ja jagas 3 korvisöötu.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles