Euroopa meistri juhendaja on marus: minu eelkäijaga nii ei käitutuks

Copy
Luis de la Fuente.
Luis de la Fuente. Foto: LEE SMITH

Hispaania jalgpallikoondise suvel Euroopa meistriks tüürinud Luis de la Fuente on asunud endale palka juurde rääkima, kuid kuna nelja seina vahel toimunud arutelud pole seni tulemust toonud, adresseeris ta nüüd vastavat teemat ka avalikult.

Hispaania koondis kohtub Rahvuste liiga A-divisjonis nimelt täna Taaniga ning selle mängu eel krõbisev jutuks tuligi. Nimelt pole de la Fuente rahul oma miljoni eurose aastapalgaga. 

Kuigi esmapilgul võiks siinkohal hakata parastavalt itsitama, tasub aduda konteksti: näiteks tema eelkäija Luis Enrique teenis Hispaania koondise peatreener kuus (!) korda rohkem.

Kui EMi eel võis säärast erinevust veel aktsepteerida – siis oli de la Fuentel ette näidata ju ainult saavutused noortekoondistega –, siis nüüd on olukord teistsugune ning juhendaja leiabki, et selmet aktiveerida lihtsalt tema esialgse 2+2 kontrahti teine osa, väärinuks ta uut lepingut ja palgatõusu. 

«Säärane olukord pole normaalne ning ma pole sugugi kindel, kas samasugune asi juhtunuks ka Luis Enriquega. Minu jaoks on kõik tingimused jätkuvalt samasugused kui ma tulin U21 koondise eesotsas. Leian, et asi olnuks ausam, kui me sõlminuks uue lepingu, sest mulle on tegelikult pakkumisi tehtud ju mujaltki,» põrutas de le Fuente usutluses Cadena SERile.

Tegelikult on Hispaania alaliit alustanud juhendajaga uusi lepingukõnelusi juba mõnda aega tagasi, kuid kuna neil pole jätkuvalt ametis presidenti – eelmine juht Luis Rubiales astus suudluskandaali tõttu tagasi juba üle aasta tagasi – on alaliidus võimuvaakum ning asjad lihtsalt ei liigu.

Märksõnad

Tagasi üles