Eesti naiskond alustas kodust MK-etappi kahe võiduga

Copy
Eesti kurlingunaiskond.
Eesti kurlingunaiskond. Foto: Stephen Fisher / WCF

Eesti esindusnaiskond Liisa Turmanni juhtimisel alustas Tallinnas toimuvat kurlingu MK-etappi kahe tugeva võiduga Šveitsi ja Ungari üle.

Eesti esimeseks vastaseks oli Šveitsi esindus ning eestlannad haarasid initsiatiivi kohe esimeses voorus, võites kolm punkti. Vastane vastas kahe punkti võiduga, kuid Eesti võitis kolmandas voorus taas kolm punkti. Mängu teine pool oli tasavägine, kuid vastasel ei õnnestunud oma positsiooni parandada ning mäng lõppes Eesti veenva võiduga 9:5.

Õhtuses mängus kohtus Eesti naiskond Ungari esindusega, kes võistleb koos Eestiga tulevastel Euroopa meistrivõistlusel tugevaimas A-divisjonis.

Kohtumine oli tasavägine ning viimasesse vooru mindi Eesti napis eduseisus 6:5, kuid eestlannadel oli kasutada viimase kivi eelis. Viimases voorus õnnestus aga vastasel ühe punkti rööviga seis viigistada ning viia mäng lisavooru. Lisavoorus panid eestlannad oma sõna lõplikult maksma, võites kaks otsustavat punkti ning kohtumine lõppes Eesti võiduga 8:6.

Täna kohtub Eesti esindus möödunud aasta võitja Läti naiskonnaga ning tugeva Türgi esindusega, kellega hakatakse mõõtu võtma ka tänavustel Euroopa meistrivõistlustel.

Eesti kurlingunaiskond mängib koosseisus Erika Tuvike, Kerli Laidsalu, Heili Grossmann ja kapten Liisa Turmann.

MK-etapp NCT Tallinn Ladies Challenger 2024 toimub Tallinnas kaheksandat korda ning osaleb 15 naiskonda, kes võistlevad kolmes alagrupis. MK-etapi võitjad selguvad pühapäeval peetavas finaalis.

Tagasi üles