VIDEO Ülimalt efektiivne Kotsar ei suutnud Yokohamat esimesest kaotusest päästa

Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: Instagram @yokohama.b_corsairs

Eesti korvpallikoondislane Maik-Kalev Kotsar sai uue tööandja Yokohama B-Corsairsiga esimest korda ametlikus mängus kaotusekibedust tunda, kui Jaapani kõrgliiga kolmandas voorus jäädi 80:89 alla Tokyo Alvarkile.

Yokohama jäi tagaajaja rolli juba avaveerandiga, mis kaotati kuue punktiga (23:29), kuid poolajaks õnnestus neil see minimaalseks vähendada (42:43).

Riietusruumist naastes hakkasid asjad aga taas allamäge minema. Kolmanda veerandajaga kärises vahe seitsme punkti peale (58:65) ning neljanda veerandaja keskel vaatas tabloolt vastu juba 13-punktiline kaotusseis (64:77). 

Päris käest ära asjad siiski ei läinud, kuid Yokohamal tuli ikkagi vastu võtta 80:89 kaotus.

Kohtumise tipphetked:

Kotsar viibis väljakul veidi üle 30 minuti, visates selle ajaga 16 punkti (kolmesed 0/1, kahesed 6/7, vabavisked 4/4). Lisaks kirjutati tema nimele 11 lauapalli, 4 korvisöötu, 4 vaheltlõiget ja 1 blokeering. Kuigi meie mehe +/- näitaja oli -9, siis efektiivsus omakorda 37, mis selgelt omade parim. 

Yokohama resultatiivseim oli Damien Inglis 21 punktiga ja 10 lauapalliga (efektiivsus 27, +/- näitaja +1), Kai King lisas omalt poolt veel 15 silma. Tokyo võistkonna mänguvankrit vedas Hispaania koondislane Sebastian Saiz 21 punkti ja 11 lauapalliga (efektiivsus 27, +/- näitaja +9).

Kui Tokyol on kolmest mängust ette näidata vaid võidud, siis Yokohamale oli see esimeseks kaotuseks. Kuigi hooaeg on alles alguses, võib see allajäämine Jaapani liiga eripäradest tulenevalt vägagi määravaks saada. 

Nimelt on Jaapani kõrgliiga 24 võistkonda jagatud kolme kaheksaliikmelisse punti ning Yokohama mängib neist just kõige tugevamas ehk keskdivisjonis, kohtudes konverentsikaaslatega sealjuures rohkem kui teiste võistkondadega. 

Jaapani liiga põhiturniir koosneb 60 matšist, play-off’i oktett pannakse paika üldise võiduprotsendi alusel.

Ühtlasi ei saa Yokohama liiga kauaks enda haavu lakkuma jääda: liiga eripäradest tulenevalt madistatakse sama vastasega uuesti juba homme.

Standings provided by Sofascore

Märksõnad

Tagasi üles