Eurosarjas valusa kaotuse saanud Pärnu näitas lätlastele koha kätte

Copy
Pärnu Sadam.
Pärnu Sadam. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadam alustas laupäeval Eesti-Läti korvpalliliigat 77:53 võiduga Läti Ülikooli üle.

Pärnus peetud mängus avas kodumeeskond ohjad juba esimesel veerandil kui lõunanaabritel lasti visata vaid kaheksa punkti. Avapoolaja lõpus juhtis Pärnu juba 20 silmaga ning enne viimast veerandit oli seis Eesti klubi kasuks 68:22. Kuigi Läti Ülikool viskas viimasel veerandil peaagu sama palju kui eelneval kolmel veerandil kokku, polnud sellest piisav ning Pärnu võttis 24-punktilise võidu.

Pärnu resultatiivseim oli 17 punkti toonud Robert Valge. Ivo Van Tamm ja Christian Bradford panustasid vastavalt 13 ja 12 silmaga. Korvi all näitas võimu Pärnu tsenter Ajiroghene Ogemuno Johnson, kes võitles 12 lauapalli ja pani veel kaks blokki

Kolmepunktijoone tagant ei läinud kummalgi meeskonnal laupäeval just kõige paremini. Pärnu viskas kolmeseid 25 protsendilise (7/28) täpsusega, vastaste vastav näitaja oli vaid 15 protsenti (3/20). Kahepunktiliste protsent oli märka parem, Pärnul oli 52 (19/36) ning Läti Ülikoolil 42 protsenti (15/35).

Sel nädalal alustas Pärnu oma teekonda Europe Cupil, kui Rumeenias jäädi kahe punktiga alla Pitești Argeșile. Järgmisena mängib Pärnu kolmapäeval kodus Europe Cupi raames teise Rumeenia klubi, Oradeaga.

Tagasi üles