Yamal lahkus longates. Hispaania peatreener: aga mida te ootasite, kas suudlusi?

Copy
Taanlased pidurdasid Lamine Yamali (keskel) sageli mitme mehega.
Taanlased pidurdasid Lamine Yamali (keskel) sageli mitme mehega. Foto: Juan Carlos Caval/EPA/Scanpix

Suvel Euroopa meistriks kroonitud Hispaania jalgpallikoondis tõusis Rahvuste liigas oma alagrupi liidriks, alistades Taani 1:0. Muret aga valmistas asjaolu, et longates lahkus mängust lapstäht Lamine Yamal.

«Tema jalgu taotakse kogu aeg. Mul oli kunagi meeskonnakaaslane, kes kaeblejatele alati vastas: aga mida te ootasite, kas suudlusi? Vastane püüab kasutada kõiki lubatud meetodeid,» alustas mängu järel Yamalist rääkimist Hispaania koondise peatreener Luis de la Fuente, vahendas väljaanne AS.

Ta jätkas: «Tähtis on mängida maksimaalselt karmilt, kuid reeglite piires. Just selleks on olemas kohtunik, kes seab piirid. Noori andekaid mängijaid püütakse sageli lüüa rivist sellega, et nendega minnakse pidevalt kontakti. See tuletab meelde jalgpallireeglid. Kohtunikud peavad niisuguseid andekaid mängijaid kaitsma.

Lamine peab kõige sellega kohanema. Võimalik, et mõnes olukorras oleks tal kasulik pall varem edasi sööta. Niisugune on jalgpalli loomus, see on karm spordiala.»

Yamali vigastuse tõsidus ei ole veel teada. Teisipäeval kohtub Hispaania kodus Serbiaga.

Hispaania võiduvärava lõi 79. minutil Martin Zubimendi. Sellega tõusti Taani ette ka alagrupi liidriks. Teises sama grupi mängus alistas Serbia Šveitsi 2:0.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore

A-liiga 1. alagrupis jätkab täiseduga Portugal, kes oli võõrsil 3:1 üle Poolast (26. Bernardo Silva, 37. Ronaldo, 88. ov Bednarek - 78. Zielinski). Horvaatia alistas Šotimaa 2:1.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore

C-liiga 2. grupis kaotas Leedu Kosovole 1:2 ja Küpros Rumeeniale 0:3.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore

C-liiga 3. grupis tegid väravateta viigi nii Bulgaaria - Luksemburg kui ka Valgevene - Põhja-Iirimaa.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore

C-liiga 1. alagruppi kuuluv Eesti võõrustab esmaspäeval kell 21.45 Rootsit.

Tagasi üles