Kahju: Kiibusel ebaõnnestusid hooaja avavõistluse lühikavas kõik hüpped

Copy
Iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus.
Iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus. Foto: Eero Vabamägi

Pärast pikka maadlemist vigastustega tuli iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus kevadel jääle tagasi, saavutas ka korraliku tulemuse ja sai suvel rahulikult valmistuda uueks hooajaks. Selle esimene võistlus aga ebaõnnestub.

Kiibus osaleb rahvusvahelise uisuliidu Challenger-seeria võistlusel Budapest Trophy ning lühikava läks paraku nii untsu, kui üldse sai minna. Ta tegi kõigil kolmel hüppel nn liblika ega saanud nende eest ainsatki punkti. Liblikas tähendab uisutajate keeles seda, kui hüpe jääb ettenähtust pöörde või kahe võrra väiksemaks.

Reeglid näevad ette, et tippklassi uisutajad peavad lühikavas sooritama vähemalt kaks kolmekordset hüpet, lisaks kahese axel'i. Kiibuse kavas olid kolmestest flip ja lutz. Ent flip jäi kaheseks, teised hüpped üheseks. Nõnda vaatab nende kõigi tagant protokollist vastu ümmargune null, lühikava summaks jäi vaid 37,16 ning ta hoiab 20 uisutaja seas 18. kohta. Juhib Alysa Liu (USA) 68,83 punktiga.

Soojendusel tuli Kiibusel kõik hästi välja, kuid ta oli oma grupi viimane uisutaja ning on ilmselt ei mõjunud oma etteaste pikk ootamine hästi. Täna uisutatakse Budapestis vabakava.

Tegemist on olulise võistlusega, sest sügisel selgub, kes Eesti naistest pääseb uue aasta alguses peetavale kodusele EMile. Kohti on ainult üks, kvalifitseerumisel läheb arvesse sügise kahe parema rahvusvahelise võistluse kogusumma. Niina Petrõkina alustas septembrikuus hooaega kahe kava summas saadud 165 punktiga.

Märksõnad

Tagasi üles