Imesõidu teinud Pogacar kordas eelmise sajandi keskpaigast pärit rekordit

Copy
Tadej  Pogacar triumfeeris Lombardia neljandat korda järjest.
Tadej Pogacar triumfeeris Lombardia neljandat korda järjest. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via ZUMA Press/Scanpix

252 km rasket väntamist Bergamost Comosse. Spurt, millele keegi vastata ei suuda. Lõpujoonel enam kui kolm minutit edumaad. Hooaja 25. võit. Kolmveerand sajandi eest püstitatud rekordi kordamine. Seda kõike tegi sloveenm Tadej Pogacar kuulsal Lombardia ühepäevasõidul.

Kui Pogacar 48 kilomeetrit enne lõppu ründas, võis arvata, et see on otsustav minek. Nii ka oli. Kaasa ei suutnud minna ka Pariisis võimsa esitusega olümpiavõitjaks kroonitud belglane Remco Evenepoel, kes oli lõpuks kindlalt teine (+3.16). Kolmandana ületas lõpujoone itaallane Giulio Ciccone (+4.31).

Viimati oli Lombardias nõnda suure edumaaga triumfeerinud Belgia äss Eddy Merckx 1971. aastal... Aga statistikaraamatust leiti võrdlusi veelgi vanemate saavutustega.

Pogacar võitis neljandat korda järjest ning ainsana on sama suutnud Fausto Coppi aastatel 1946-1949. Kuivõrd Coppi tuli esimeseks ka 1954. aastal, hoiab ta viie võiduga kõigi rekordit enda käes. 26-aastasel Pogacaril on kõik võimalused see tippmark üle lüüa.

Pogacar võitis tänavu Tour de France'i kui ka Giro d'Italia, samuti mmi maanteesõidu. Ta sai hooaja jooksul veerandsada esikohta, sh kuus etapivõitu nii Girol kui ka Touril.

Märksõnad

Tagasi üles