Konkurentidest peajagu üle olnud Tattar krooniti USAs suurturniiri võitjaks

Copy
Kristin Tattar
Kristin Tattar Foto: Kermo Benrot

Maailma parimad discgolfarid tulid sel nädalavahetusel kokkud USAs Lõuna-Carolinas peetavale turniirile, kus triumfeeris meie oma Kristin Tattar.

Esimesel kahel päeval oli Tattar veidi liimist lahti. Neljapäeval sai ta 18 rajalisel võistlusel kirja -4 ning reedel -3. Pärast kahte päeva hoidis ta kolmandat kohta.

Tattar näitas oma võimu aga laupäeval. Kuigi ta tegi kaks bogey't, siis selle kõrval sai ta kirja võimsad kümme birdie't ja lõpetas päeva kaheksa viskega alla par'i ehk -8ga.

Viimasele päevale ja ringile tuli Tattar skooriga -15 ning jätkas täna sealt, kus eile pooleli jäi. Esimesel kolmel rajal sai ta kirja kaks birdie't.

Järgmisel 11 rajal sai ta seitse birdie't ning neli par'i. Viimastel radadel tegi ta ka ühe bogey ning ka double bougey, kuid pühapäeva lõpetas ta skooriga seitse viset alla par'i ning üldskooriga -22, mis kindlustas talle turniirivõidu. 

Teise koha sai kuus viset Tattarist rohkem teinud ameeriklanna Ohn Scoggins (-16) ning poodiumi viimase koha hõivas soomlanna Eveliina Salonen (-15).

Esmakordselt sel võistlusel triumfeerinud Tattar sai auhinnarahaks 13 000 dollarit ehk umbes 12 000 eurot.

Teistest eestlannadest olid võistlustules Keiti Tätte ja Kaidi Allsalu. Tätte jäi +3ga 18. kohta jagama ning Allsalu (+7) jagas 23 naise arvestuses 21. kohta.

Tagasi üles