WRCs unustatud rallitähe valitsusaeg EM-sarjas jätkus

Copy
Hayden Paddon (paremal) ja John Kennard.
Hayden Paddon (paremal) ja John Kennard. Foto: X/@FIAERC

Autoralli EM-sarjas krooniti teist aastat järjest tšempioniks Hayden Paddon.

Hyundai i20 Rally2-autoga kihutanud uusmeremaalane läks hooaja viimasele, Poola etapile vastu soodas olukorras. Ta edestas lähimat konkurenti, Mathieu Franceschit 20 punktiga.

Paddon tegi töö korralikult ära. Ta püsis terve ralli vältel tippkonkurentsis, olles 10. kiiruskatse järel isegi liider. Siis otsustas ta riske vältida ning kindlad punktid ära tuua.

Päris muretult siiski kõik ei kulgenud. Eelviimasel, 13. katsel tegi 37-aastane rallimees paar sõiduviga, mis lõppesid siiski pigem ehmatusega.

«Meil oli paras seiklus. Teine kurv läks natuke pikaks ja saime nõlvale pihta. Kõhus läks päris õõnsaks. Paar kilomeetrit hiljem sõitsin ristmikul otse, pidime otsa ümber keerama. Olud olid keerulised,» selgitas Paddon.

Viimase katse läbis ta väga turvaliselt, 12. ajaga. See oli aga piisav, et kokkuvõttes teenida rallilt kolmas koht, 21 punkti ning EM-tiitel taskusse pista. Poolas viiendana lõpetanud Franceschi kaotas lõpuks Paddonile 21 silmaga.

«Kergendus!» kirjeldas Paddon esimest emotsiooni. «Hooaeg jagunes kaheks. Kogu tiimi sihikindlus ja usk aitasid meid siia. Poole hooaja peal olid kõik pettunud, aga me ei andnud kunagi alla.»

Ta lõi platsi puhtaks teist aastat järjest. Aga kui mullu lõpetas Paddon koguni kuuel korral esikolmikus, siis tänavu jäid kirja üks võit ja kolmas koht. 

Ühtlasi ütles kogenud sõitja, et see võis jääda tema viimaseks EM-ralliks. «Võtan päeva korraga. Aga kui see tõesti nii on, siis tänan südamest kõiki, kes teiselt poolt maailma meid toetasid. Tänan kõiki koduseid, kommentaatoreid ja ülekannetega seotud inimesi. Nüüd hakkame nautima.»

Laiemale üldsusele on Paddon tuttav eelmisest kümnendist. Ta oli WRC-sarjas tugev tegija, teenides ühe etapivõidu (2016 Argentinas) ja lõpetades kaheksal korral poodiumil. Üldarvestuses jäi parimaks neljas koht.

Viimati võistles Paddon tugevaimas klassis 2018. aastal. Tunamullu tegi ta mõne etapi kaasa Rally2-autoga.

Tagasi üles