Kas (veel) suure juubelivõiduta jäänud Djokovic peab muretsema?

Copy
Novak Djokovic (vasakul) ja Jannik Sinner.
Novak Djokovic (vasakul) ja Jannik Sinner. Foto: HECTOR RETAMAL/AFP/Scanpix

Hiinas võinuks läbi aega üks paremaid tennisiste Novak Djokovic (ATP 4.) jõuda järjekordse võimsa tähiseni, ent tema teele jäi erireket Jannik Sinner. 

Shangai Mastersi finaalis oli serblane avasetis 5:4 ja 6:5 peal, aga sai lõpuks ikkagi kiires lõppmängus 4:7 lüüa. Teises vaatuses oli Sinneri ülekaal juba selgem: 6:3. Lahing kestis tund ja 37 minutit.

Nõnda püsib Djokovic endiselt profikarjääri 99 turniirivõidu peal. 100 piiri on ületanud vaid kaks meest: Jimmy Connors (109) ja Roger Federer (103).

«Pean edasi pingutama, et kunagi lähitulevikus selleni jõuaksin,» tõdes Djokovic.

24 suure slämmi tiitliga on ta juba läbi aegade edukaim meestennisist. Samas on Djokovic tänavu triumfeerinud vaid korra, suvel Pariisi olümpial.

«See [100 piir] pole minu jaoks elu või surma küsimus. Usun, et olen karjääri suurimad sihid saavutanud,» arutles 37-aastane legend. «Praegu mõtlen peamiselt ikka slämmidele. Tahan näha, kui kõrgele suudan enda jaoks lati tõsta.»

Tänavu on olnud suuresti Sinneri hooaeg. Ta võitis Austraalia ja USA lahtised, mängude kogusaldo on 71 võitu 65st. 

Ülejäänud kaks slämmi kuulusid Carlos Alcarazile. Ehk tipus müttavad 21- ja 23-aastased uue põlvkonna tegijad. 

Kas Djokovic peaks muretsema, et äkki ei tulegi lisa?

«Arvan, et mängisin endiselt päris hästi. See annab mulle usku, et suudan maailma kõige parematega mängida,» mõtiskles Djokovic.

Tänavu on kavas veel üks ATP 1000 kategooria (Pariis) ja aastalõputurniir (Torino).

Tagasi üles