Valitsev Eesti meister on kodust hooaega alustanud kolme kaotusega

Copy
Selver x TalTechi mängijad Andri Aganits ja Tristan Täht.
Selver x TalTechi mängijad Andri Aganits ja Tristan Täht. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval peetud Cronimeti liiga mängudes pidid vastaste paremust tunnistama nii Tartu Bigbank kui ka Selver x TalTech.

Kodupubliku ees mänginud Tartu jäi 1:3 alla Riia Robežsardsele. Kuigi avageimi suutis Eesti klubi 25:18 võita, siis kolm järgmist geimi kaotati (21:25, 22:25, 23:25), vahendab volley.ee.

Tartu pidi hakkama saama ilma oma ühe liidri Martti Juhkamita. Emajõelinna volletiimi resultatiivseimaks tõusis 16 punktiga Rasmus Meius. Valentin Kordas ja Stefan Kaibald panustasid vastavalt 13 ja 11 silma. Tartu vastuvõtt oli 63 protsenti ja rünnakuid lahendati 43-protsendiliselt, blokipunkte teeniti kuus ja servipunkte neli.

See on Tartule esimene kaotus tänavusel hoojala Cronimeti liigas. Esimest kaks matši võeti 3:0 võit nii Selver x TalTechi kui ka Võru Barruse üle.

Samuti kodus mänginud Selver x Taltech kaotas 1:3 lõunanaabritele Ezerzeme/DUle.

Lätlased näitas oma paremust juba kahes esimeses geimis (25:15, 25:23). Kuigi valitsev Eesti meister suutis kolmanda geimi 25:15 võita, siis viimases geimi võitis Ezerzeme/DU 25:23.

Ka pealinna volletiim pidi hakkama saama ilma oma ühe liidri Keith Pupartita. Sarnaselt viimasele eurosarja kohtumisele, kus Selver x TalTech võitis kodus 3:1 Maribori, tõstis meeskonnakaaslastele palle ette 19-aastane Tristan Urb, mitte serblasest sidemängija Ivan Markovic. Andres Toobali juhendatava Tallinna klubi edukaimaks tõusis 22 punktiga Lincoln Williams, Tristan Täht panustas 13 ja Andri Aganits 10 silmaga.

Cronimet liiga liider on pärast nädalavahetust Jekabpilsi Luši, kes on võitnud kaks ja pole kaotanud ühtegi kohtumist. Bigbank on kahe võidu ja ühe kaotusega teine ning Robežsardse samuti kahe võidu ja ühe kaotusega kolmas. Daugavpils on kahe võiduga neljas, ühe võiduga Võru Barrus VK viies ja ühe punktiga Pärnu VK kuues.

Selver x TalTech pole veel punktiarvet avanud, kahes esimeses mängus saadi 0:3 koslep nii Tartult kui ka Jekabpilsilt.

Tartut ootab ees teisipäeval ja kolmapäeval kodused Challenge Cupi mängud Ukraina klubi Žitomõri Žitišiga. Selver x TalTech sõidab kolmapäeval Sloveeniasse, kus peetakse CEV Cupi korduskohtumine Mariboriga.

Tagasi üles