Sebastien Ogier'l on hooaja lõpuks vaid üks selge siht

Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Autoralli MM-sarja hooaja eelviimane etapp sõidetakse sel nädalalõpul Kesk-Euroopas. Üldarvestuses kolmandat kohta hoidev Sebastien Ogier ei usu enam individuaalse tiitli võitu, aga võistkondlikult on veel kõik võimalik.

«Tore, et kalendris on minu jaoks nii palju kodurallisid. Tulevat etappi võin taas pidada koduseks, sest München jääb vaid kahe tunni kaugusele. Eelmisel aastal oli raja ääres palju inimesi ning olen kindel, et on ka tänavu,» vahendas wrc.com Ogier' mõtteid.

40-aastane prantslane peab enda n-ö peamiseks koduralliks Monte Carlot. Samas asub Toyota peakontor Soomes ning alaliselt pesitseb kaheksakordne tšempion Münchenis. Nii ongi erinevad Euroopa paigad talle väga südamelähedased.

Sportlikult näeb protokoll välja nõnda, et MM-sarja juhib kaks etappi enne hooaja lõppu Hyundai äss Thierry Neuville 207 punktiga. Tema tiimikaaslasel Ott Tänakul on koos 178, Ogier'l 166 silma. Ehk jälitajatel on teoreetiline võimalus, aga reaalselt...

Püsib suurem põnevus õhus pigem võistkondade madinas. Hyundai on tipus 482 punktiga, Toyota kaotab 17 silmaga.

«Oleme väga motiveeritud kahel viimasel etapil suruma. Eesmärk on nüüd selge: üritada võita mõlemad etapid ja ühtlasi võistkondlik tiitel,» märkis Ogier.

«See nõuab kohanemist, et üle pika aja taas asfaldil sõita. Sel kattel pole ammu autoga olnud. Aga üldiselt on tore asfaldile naasta. Aga ülesanne pole kindlasti kerge, sest meil oli testimiseks vaid üks päev.»

Teist aastat MM-sarja kalendrisse kuuluv Saksamaa, Austria ja Tšehhi ühisralli algab neljapäeval. Avapäeval on lisaks testikatsele kavas ka kaks võistluskatset.

Tagasi üles