Soomet šokeeris Robert Rooba endise tiimikaaslase jõhker tapmine, mõrvariks 37 aastat vanem elukaaslane

Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Visionalmedia

Soome (spordi)avalikkus on šokis, sest endine jäähokimängija Janne Puhakka langes jõhkra mõrva ohvriks. Soome ajakirjanduse teatel on 29-aastaselt surnud Puhakka tapjaks tema elukaaslane Rolf Nordmon, kes endast 37 aastat noorema mehe surnuks tulistas.

Puhakka võitis 2013. aastal Soome U18 koondise liikmena selle vanuseklassi MM-pronksi. Samuti oli ta mitmekordne Soome U18 ja U20 vanuseklasside meistrivõistluste medalimees. Soome kõrgliigas mängis Puhakka ühe hooaja (2015/16), kui esindas Espoo Bluesi, kelle ridades mängis tol hooajal ka Eesti koondise praegune kapten Robert Rooba.

Blues läks tolle hooaja järel pankrotti. Kui Rooba liikus Jyväskylä JYPi ridadesse, siis Puhakka Soome esiliigas jätkanud Espoo Unitedisse ning hooajaks 2017/18 Prantsusmaa kõrgliigaklubisse Gap, kus sai kirja 25 mängu ja kuus  resultatiivsuspunkti (3+3), mis jäid tema viimasteks, sest kõigest 23-aastasena otsustas ta karjääri lõpetada.

Aasta hiljem avalikustas Puhakka, et on gei. Ajalehe Ilta-Sanomat teatel oli Puhakka esimene meessoost Soome jäähokimängija, kes oma homoseksuaalsusest avalikult rääkis. «Pean teda üheks kõige julgemaks inimeseks, sest ta söandas nii suure teemaga avalikkuse ette tulla. See tegi ta enda olemise lihtsamaks,» sõnas Puhakka endine meeskonnakaaslane Eetu Koivistoinen täna ajalehele.

Pärast karjääri lõppu pälvis Puhakka avalikkuse tähelepanu eelkõige põhjusel, et tema elukaaslaseks oli temast 37 aastat vanem norralane Rolf Nordmo. Suhet endast palju eakama kaaslasega kirjeldas Puhakka põhjalikult ka 2022. aastal ilmunud elulooraamatus «Ulos kopista» («Kapist välja» või «Riietusruumist välja»).

Tänavu juunis jagas Nordmo sotsiaalmeedias pilti endast ja Puhakkast allkirjaga «10 ühist aastat koos selle toreda mehega», kirjutab Ilta-Sanomat, kelle teatel on Puhakka mõrvas kahtlustatavana kinni peetud just Nordmo.

YLE-le juhtumit kommenteerinud politseikomissar Matti Högmani sõnul kavatseb korrakaitse teha ettepaneku kahtlustatavana kinni peetud isiku vahistamiseks. Högmani sõnul on politseil olemas teooria kuriteo motiivi kohta. «Aga praegu me võimalikust motiivist ei räägi, sest uurimine on algfaasis,» sõnas Högman.

Soome politsei reageeris pühapäeva õhtul kella 20 ajal naabermaja elaniku hädaabikõnele ja leidis kohale jõudes tapetud Puhakka.

Postimees võttis ühendust Robert Roobaga, kes ei soovinud traagilist sündmust kommenteerida.

Copy
Tagasi üles