VIDEO Riigipea lehvitas Rahvuste liiga matšil Venemaa lippu

Copy
Serbia rahvuskoondise peatreener Dragan Stojkovic kohtumises Šveitsiga. Taustal Serbia lipp.
Serbia rahvuskoondise peatreener Dragan Stojkovic kohtumises Šveitsiga. Taustal Serbia lipp. Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Scanpix

Serbia president Aleksandar Vučić lehvitas laupäeval toimunud jalgpalli Rahvuste liiga Serbia ja Šveitsi vahelise matši ajal Venemaa ja Serblaste Vabariigi lippe.

Vučićil oli hümnide laulmise taskus traditsiooniline jalgpallisall, mille ta hümnide kõlamise järel kätte võttis ja uhkelt demonstreeris. Sallil olid kaks lippu – Venemaa ja Serblaste Vabariigi lipp. Selgituseks, Venemaa trikoloor on valge, sinine, punane, serblastel on punane, sinine valge.

Täpsustame üle, et sallil polnud Serbia ja Venemaa lipud, vaid Bosnia ja Hertsegoviina Föderatsiooni autonoomse osa Serblaste Vabariigi ja Venemaa lipud. Videot jagas sotsiaalmeedias just Serblaste Vabariigi president Milorad Dodik.

Belgradis asuva Serbia valitsusvälise Euro-Atlandi Nõukogu esimees Dragan Šormaz oli Vučić žestis väga pettunud. «Mis on Venemaal pistmist Serbia – Šveits mänguga? Astu tagasi, häbi Serbiale. Mine Kaasani kangelase juurde! Tulge Prištinasse (Kosovo pealinn – toim) ja rullige Venemaa lipp lahti!» kirjutas Šormaz Xis.

Ta märkis postituses ära terve hulga Euroopa ja läänega seotud ametnikke, näiteks Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni, aga ka tulevase ELi kõrge esindaja Kaja Kallase.

Rahvuste liiga mängus võitiski 2:0 kodumeeskond Serbia, mis on A liiga alagrupis ühe võidu ja viigiga, kusjuures Hispaania vastu, kolmas. Šveits on kaotanud kõik kolm seni peetud mängu.

Tagasi üles