ANALÜÜS Eesti hakkas väikselt lootma, aga siis pani Rootsi varjatud time-out'i abil kõik paika

Copy
Rootsi jalgpallikoondise keskkaitsja Alex Douglas sai 24. minutil vigastada ja mängu tekkis mõneminutiline seisak, mille jooksul mängu alguses ebatäpselt toimetanud külalismeeskond end kogus. Fotol jagab kaaslastele juhised kapten Dejan Kulusevski. Mängu jätkates löödi Eestile lühikese vahega kaks väravat ja otsustati kohtumine ära.
Rootsi jalgpallikoondise keskkaitsja Alex Douglas sai 24. minutil vigastada ja mängu tekkis mõneminutiline seisak, mille jooksul mängu alguses ebatäpselt toimetanud külalismeeskond end kogus. Fotol jagab kaaslastele juhised kapten Dejan Kulusevski. Mängu jätkates löödi Eestile lühikese vahega kaks väravat ja otsustati kohtumine ära. Foto: Sander Ilvest

Ametlikult jalgpallis time-out'e pole, aga sisuliselt küll. Ning meisterlikud mängijad ja meeskonnad oskavad neist viimast võtta. Rahvuste liiga matši Eestiga ebalevalt alustanud Rootsi pööras olukorra ringi ja otsustas mängu ära just ühe neile sobival ajal ette sattunud time-out'i abil.

Kui Rootsi keskkaitsja Alex Douglas 24. minutil vigastatuna murule langes, oli mäng kulgenud üllatuslikus võtmes. Rootsi olukord oli kehv ja Eesti oma hea. Svenssonid kaotasid enda väljakupoolel ja keskväljal ridamisi duelle ja palle ning Eesti isukas pressing mõjus A. Le Coq Arenale kogunenud 4706 pealtvaatajale toniseerivalt.

Eesti teenis 18. sekundil esimese nurgalöögi (Karol Mets pääses peaga löögile, pall maandus värava katusel) ja mõned minutid hiljem teisegi. Douglas ja teine Rootsi keskkaitsja Isak Hien oli 20. minutiks mõlemad Eesti kontrarünnakute maharebimise tõttu kollase kaardi teeninud. Eesti ründaja Alex Matthias Tamme jõuline ja sirgjooneline maneer valmistas Rootsi kaitsjatele suuri ebamugavusi nagu ka Ioan Jakovlevi kiirus.

Tagasi üles