FOTOD 15 tundi lennujaamas lõksus olnud koondis süüdistas vastast ebainimlikus kohtlemises

Copy
Nigeeria mängija Ademola Lookman (vasakul) ja Liibüa koondislane Osama Al Shreimy 11. oktoobril toimunud mängus, mis peeti Nigeerias.
Nigeeria mängija Ademola Lookman (vasakul) ja Liibüa koondislane Osama Al Shreimy 11. oktoobril toimunud mängus, mis peeti Nigeerias. Foto: Victor Ihechi/Shengolpixs/IMAGO/Scanpix

Nigeeria jalgpallikoondis teatas, et nemad ei kavatse teisipäevaks planeeritud Aafrika rahvuste karika valikmängul Liibüa vastu osaleda, sest nad jäeti vastaste poolt lennujaama enam kui pooleks ööpäevaks lõksu.

Draama Nigeeria meeskonna ümber jätkus terve esmaspäeva pärast seda, kui nende tšarterlennuk suunati maanduma lennuväljal, mis oli 220 kilomeetri kaugusel algsest sihtkohast.

Väidetavalt veetsid mängijad maandumispaigas aega ilma telefoniühenduseta, söögi või joogita. «Nad on lukustanud lennujaama väravad ja jätnud meid ilma telefoniühenduseta, söögi ja joogita. Kõik selleks, et meid endast välja ajada,» kirjutas Nigeeria koondise kapten William Troost-Ekong ja väidab, et Liibüa võimud suunasid lennuki teisele lennuväljale.

Esmaspäeva õhtul teatas Aafrika jalgpalli konföderatsioon (CAF), et suhtub olukorda väga tõsiselt ning et asi on suunatud distsiplinaarkomisjoni.

Troost-Ekong kirjutab, et Nigeeria mängijad on ühiselt otsustanud, et teisipäevaks planeeritud valikmängu mängimine ei tule kõne allagi. Nigeeria jalgpalliliit teatas uudisteagentuurile AFP, et mängijad tuuakse neile osaks saanud ebainimliku kohtlemise tõttu koju. See saigi teoks esmaspäeva pärastlõunaks.

Liibüa jalgpalliliit eitab toimunuga mis tahes seotust ja tunneb Nigeeria vastu suurimat lugupidamist.

Nigeeria ja Liibüa pidasid valiksarja esimese omavahelise kohtumise reedel, kui Nigeeria võttis koduväljakul 1:0 võidu. Nigeeria juhib D-valikgruppi seitsme punktiga, Liibüa on ühe punktiga neljas.

Tagasi üles