VIDEO Neuville sai Tänaku ja teiste ees kõva eelise

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: GUILLERMO SALGADO / AFP / Scanpix

Kõik on Thierry Neuville'i enda kätes, et sel nädalalõpul kindlustada karjääri esimene autoralli MM-sarja tiitel.

36-aastane belglane hoiab kaks etappi enne hooaja lõppu kindlalt liidrikohta. Hyundai ässal on koos 207, tiimikaaslasel Ott Tänakul 178 ning Toyota meestel Sebastien Ogier'l 166 ja Elfyn Evansil 161 punkti. Maksimaalselt on saadaval 60 silma, aga...

Igal juhul püsivad kõik trumbid Neuville'i käes. Aastale tõmmatakse joon alla asfaldil, mis tähendab, et esimesena startijal on teiste ees eelis. Lisaks istub kõva kate suursoosikule palju paremini kui kruus.

Veel enam – möödunud nädalavahetusel astus Neuville veel ühe sammu, et esikoht juba pühapäeval Kesk-Euroopa etapiga kindlustada. Kui reeglina jääb tippmeestel testimiseks üks päev, siis belglane kasutas katsetamiseks ära Austria põhjaosas, Tšehhi piiri ääres peetud Herbst Rallye võistlust.

Kuna Neuville kihutas oma i20 hübriidautoga nn eessõitjana, siis ametlikke aegu sealt ei laekunud. Küll aga näitab videopilt, et ta andis katsetel korralikult kuuma. 

Kuna Kesk-Euroopa etapp kätkebki endas Austria, Tšehhi ja Saksamaa teid, sai Neuville värskelt oludest väga hea ülevaate. Kohati olid teed ka libedad ja mudased, aga umbes selliseid tingimusi oodatakse ka nädala lõpus. Kokku tuli testikilomeetreid lisaks ligi sada.

Kesk-Euroopa ralli algab neljapäeval. Lisaks testikatsele on kohe kavas ka kaks mõisa peale võiduajamist.

Hooaeg lõppeb 24. novembril Jaapanis.

Tagasi üles